15 grădini de vară recomandate

Ceainaria Infinitea

15 grădini de vară recomandate de feeder.ro

Oricât de mult ne-ar plăcea Bucureștiul, tot mai avem momente când am vrea să trecem de pe fast-forward pe pauză și să ne acordăm puțină liniște. Unii îi spun evadare, alții epuizare; italienii ar vedea-o probabil ca pe un dolce far niente necesar. Indiferent de eticheta pe care vrei să o pui impulsului de a te deconecta, noi ți-am pregătit o listă a grădinilor de vară în care să îți dai refresh ori de câte ori ai nevoie.

UPDATE: Check out a new list of 80+ Fresh Places to Enjoy a Great Time and Awesome Cooking in Bucharest [2019]

UPDATE 2019: Prima ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania este aici pentru a te ajuta să descoperi arta independentă din spațiul public.

Grădina Eden

1. Grădina Eden

Foto: Grădina Eden

Grădina Eden reuşeşte să fie chill chiar şi când forfota e în toi. Spaţiul generos şi sălbatic e perfect pentru cei care vor să se simtă liberi fără să se izoleze. Ba mai mult, poţi să îţi faci prieteni noi la o partidă de tenis de masă.

J'ai Bistrot
Foto: J’ai Bistrot

2. J’ai Bistrot

De la J’ai Bistrot pleci cu greu, dar cu voie bună: mesele lungi şi colorate ne fac să ne gândim la picnicuri şi la vacanţele cu clasa, iar evenimentele culinare, lansările de carte şi târgurile de haine care înviorează frecvent grădina ne fac să revenim mereu cu plăcere.

Lente - Armenească
Foto: Lente Arcului

3. Lente Armenească

Dintre toate localurile Lente, cel de la Armenească a reuşit să ne atragă atenţia din nou. Grădina spaţioasă are aerul misterios pe care îl ghiceşti încă de la primii paşi pe aleea de la intrare. Sperăm că şi vara aceasta va răsuna de concerte jazz, flamenco şi blues.

Green Hours
Foto: Green Hours

4. Green Hours

Nu putem spune “jazz” fără să spunem Green Hours, un local cu o tradiţie de excepţie în domeniu. Fie că vrei să te bucuri de serile lor muzicale sau doar să savurezi o limonadă la umbra unui copac, cât răsfoieşti o carte de la Librăria din Fundul Curţii, grădina Green Hours e un loc musai de marcat pe hartă.

Grădina Verona
Foto: Grădina Verona

5. Grădina Verona

Grădina OAR
Foto: Grădina OAR

6. Grădina OAR

Pe strada Arthur Verona găseşti nu unul, ci două sanctuare urbane pentru zilele agitate: Grădina Verona şi Grădina OAR reuşesc, fiecare într-un stil aparte, să te rupă de cotidian şi să te facă să pierzi noţiunea timpului.

Dianei 4
Foto: Dianei 4

7. Dianei 4

1, 2, 3, Dianei 4! Privind la peretele acoperit de iederă şi la faţada îmbătrânită a casei ce se iveşte dintre copaci, e uşor să te pierzi în nostalgii plăcute.

Terasa Monteoru
Foto: Terasa Monteoru

8. Terasa Monteoru

Şi pe terasa Monteoru totul este verde… galben, portocaliu, violet, albastru. Parfum de tei, ciripit de păsărele şi terapie prin culori – sună bine?

Însă pentru o experienţă cu adevărat zen, recomandăm ceainăriile. Atenţie: o vizită la Infinitea, Ceai la Metoc, Ceai la Vlaicu, Ceainăria Cinci sau La un Ceai poate provoca desprinderea de sol.

Ceainăria Infinitea
Foto: Ceainăria Infinitea

9. Ceainăria Infinitea

Ceai la Metoc
Foto: Ceai la Metoc

10. Ceai la Metoc

Ceainăria Cinci
Foto: Ceainăria Cinci

11. Ceainăria Cinci

Ceai la Vlaicu
Foto: Ceai la Vlaicu

12. Ceai la Vlaicu

La un Ceai
Foto: La un Ceai

13. La un Ceai

Ultimele două recomandări vin cu un fingers crossed. Grădina SoLemn ne-a încântat în trecut un silent party de toată frumuseţea şi o sărbătoare a zilei copilului plină de farmec, în timp ce grădina Teatrului de vară Capitol a găzduit proiecţii de film, concerte şi spectacole de teatru neconvenţional. Ne-ar plăcea ca aceste spaţii să fie accesibile zilnic, dar deocamdată sunt deschise doar pentru evenimente speciale. Fii cu ochii pe paginile lor: ceva ne spune că vara asta vom avea ocazia să le călcăm din nou pragul.

Grădina SoLemn
Foto: Grădina SoLemn

14. Grădina SoLemn

Grădina Teatrului de vară Capitol
Foto © Cristian Vasile “IGU” / Future Shorts 2008 / Grădina Teatrului de vară Capitol

15. Grădina Teatrului de vară Capitol

Lists

6 thoughts on “15 grădini de vară recomandate”

  1. super 🙂 a vizitat cineva gradina Atelier Florens de pe strada Paris? recunosc ca am trecut de cateva ori prin zona dar nu am intrat.

    1. Mulțumim pentru recomandare. 🙂 Imaginile cu grădina arată simpatic, însă pare că nu este deschisă publicului, găzduind doar “evenimente private”.

  2. Pingback: 14 grădini de vară 2016 București | | Feeder.ro

  3. Pingback: POLL: Care este TERASA ta preferată din București? | Feeder.ro

  4. wow, chiar am sa incerc sa vizitez toate locurile astea minunate! am mai fost la cateva “gradina EDEN” “ceainăria Infinitea” si “la un ceai” dar lista asta este o adevarata comoara!

  5. Am vizitat doar cateva dintre gradinile de vara sugerate,insa pana la finele verii imi propun sa bifez toate optiunile listate in acest post. Mersi de update!

Leave a reply (we review all comments)