Ceainaria Infinitea

Oricât de mult ne-ar plăcea Bucureştiul, tot mai avem momente când am vrea să trecem de pe fast-forward pe pauză şi să ne acordăm puţină linişte. Unii îi spun evadare, alţii epuizare; italienii ar vedea-o probabil ca pe un dolce far niente necesar. Indiferent de eticheta pe care vrei să o pui impulsului de a te deconecta, noi ţi-am pregătit o listă a grădinilor de vară în care să îţi dai refresh ori de câte ori ai nevoie.

1. Grădina Eden

Grădina Eden
Foto: Grădina Eden

Grădina Eden reuşeşte să fie chill chiar şi când forfota e în toi. Spaţiul generos şi sălbatic e perfect pentru cei care vor să se simtă liberi fără să se izoleze. Ba mai mult, poţi să îţi faci prieteni noi la o partidă de tenis de masă.

2. J’ai Bistrot

J'ai Bistrot
Foto: J’ai Bistrot

De la J’ai Bistrot pleci cu greu, dar cu voie bună: mesele lungi şi colorate ne fac să ne gândim la picnicuri şi la vacanţele cu clasa, iar evenimentele culinare, lansările de carte şi târgurile de haine care înviorează frecvent grădina ne fac să revenim mereu cu plăcere.

3. Lente Armenească

Lente - Armenească
Foto: Lente Arcului

Dintre toate localurile Lente, cel de la Armenească a reuşit să ne atragă atenţia din nou. Grădina spaţioasă are aerul misterios pe care îl ghiceşti încă de la primii paşi pe aleea de la intrare. Sperăm că şi vara aceasta va răsuna de concerte jazz, flamenco şi blues.

4. Green Hours

Green Hours
Foto: Green Hours

Nu putem spune “jazz” fără să spunem Green Hours, un local cu o tradiţie de excepţie în domeniu. Fie că vrei să te bucuri de serile lor muzicale sau doar să savurezi o limonadă la umbra unui copac, cât răsfoieşti o carte de la Librăria din Fundul Curţii, grădina Green Hours e un loc musai de marcat pe hartă.

5. Grădina Verona

Grădina Verona
Foto: Grădina Verona

6. Grădina OAR

Grădina OAR
Foto: Grădina OAR

Pe strada Arthur Verona găseşti nu unul, ci două sanctuare urbane pentru zilele agitate: Grădina Verona şi Grădina OAR reuşesc, fiecare într-un stil aparte, să te rupă de cotidian şi să te facă să pierzi noţiunea timpului.

7. Dianei 4

Dianei 4
Foto: Dianei 4

1, 2, 3, Dianei 4! Privind la peretele acoperit de iederă şi la faţada îmbătrânită a casei ce se iveşte dintre copaci, e uşor să te pierzi în nostalgii plăcute.

8. Terasa Monteoru

Terasa Monteoru
Foto: Terasa Monteoru

Şi pe terasa Monteoru totul este verde… galben, portocaliu, violet, albastru. Parfum de tei, ciripit de păsărele şi terapie prin culori – sună bine?

Însă pentru o experienţă cu adevărat zen, recomandăm ceainăriile. Atenţie: o vizită la Infinitea, Ceai la Metoc, Ceai la Vlaicu, Ceainăria Cinci sau La un Ceai poate provoca desprinderea de sol.

9. Ceainăria Infinitea

Ceainăria Infinitea
Foto: Ceainăria Infinitea

10. Ceai la Metoc

Ceai la Metoc
Foto: Ceai la Metoc

11. Ceainăria Cinci

Ceainăria Cinci
Foto: Ceainăria Cinci

12. Ceai la Vlaicu

Ceai la Vlaicu
Foto: Ceai la Vlaicu

13. La un Ceai

La un Ceai
Foto: La un Ceai

Ultimele două recomandări vin cu un fingers crossed. Grădina SoLemn ne-a încântat în trecut un silent party de toată frumuseţea şi o sărbătoare a zilei copilului plină de farmec, în timp ce grădina Teatrului de vară Capitol a găzduit proiecţii de film, concerte şi spectacole de teatru neconvenţional. Ne-ar plăcea ca aceste spaţii să fie accesibile zilnic, dar deocamdată sunt deschise doar pentru evenimente speciale. Fii cu ochii pe paginile lor: ceva ne spune că vara asta vom avea ocazia să le călcăm din nou pragul.

14. Grădina SoLemn

Grădina SoLemn
Foto: Grădina SoLemn

15. Grădina Teatrului de vară Capitol

Grădina Teatrului de vară Capitol
Foto: Grădina Teatrului de vară Capitol

Lists

4 Comments
  1. […] multă și arome locale, așa că am făcut un update listei de grădini de vară din București [2015] pentru a vă recomanda cele mai noi […]

  2. […] întind la soare și ne îmbie cu terasele lor pline de flori, culori și voie bună, adevărate oaze de relaxare în care uităm de orice griji. Încercăm să ne bucurăm de cât mai multe dintre ele – […]

  3. plusculaar 4 years ago

    wow, chiar am sa incerc sa vizitez toate locurile astea minunate! am mai fost la cateva “gradina EDEN” “ceainăria Infinitea” si “la un ceai” dar lista asta este o adevarata comoara!

  4. Iulia 4 years ago

    Am vizitat doar cateva dintre gradinile de vara sugerate,insa pana la finele verii imi propun sa bifez toate optiunile listate in acest post. Mersi de update!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account