It’s a bird. It’s a plane.

It’s a bird. It’s a plane. No, it’s PricewaterhouseCoopers Romania. Say what?

Aseara, in jurul orei 22.30, ma duceam spre casa dinspre Aurel Vlaicu inspre Floreasca prin bulevardul Barbu Vacarescu cand a shiny something mi-a atras atentia. M-am uitat in sus, pe noua cladire de birouri Lakeview, care s-a construit vizavi de hotelul Caro, cand am vazut, la etajele noua si zece, niste proiectii. Printre imagini aparea, din cand in cand, in calupul de aproximativ zece minute, numele PricewaterhouseCoopers. Fireste, m-am intrebat ce cauta numele celei mai mari firme de audit si consultanta pe cladirea din Barbu Vacarescu pentru ca stiam ca sediul lor este la Opera Center, in centrul Bucurestiului. Si, mai ales, ce treaba are PricewaterhouseCoopers cu proiectiile pe cladiri, deci cu artwork-ul? Asa ca am decis sa aflu si am traversat strada spre intrarea din cladirea de birouri Lakeview.

Mai multi baieti descarcau mobila pentru birourile companiilor care urmau sa se mute acolo si, desi faceau asta déjà de cateva zile, niciunul nu m-a putut lamuri ce este cu proiectiile. Insa, norocul meu, curand, din cladire, a iesit Mihaela Kavdanska (Mika/ KOTKI visuals), despre care am scris un mai amplu material pentru Feeder Experimentalist. Asa am aflat povestea, care, trebuie sa recunosc, m-a surprins. Marea firma de audit PricewaterhouseCoopers se muta de la Opera Center in Barbu Vacarescu, la Lakeview, si nu vrea sa lase acest moment sa treaca neobservat. Bine, dar PricewaterhouseCoopers nu este o firma care cauta sa atraga atentia publicului si recunoasterea acestuia prin panotaj traditional . E o firma de audit, pentru numele lui Dumnezeu, un loc in care oameni la costum stau toata ziua aplecati asupra cifrelor. „Nu-i chiar asa”, mi-a replicat Mika si m-a invitat in cladire sa vorbesc, direct, cu directoarea de marketing a companiei care era la ora respectiva acolo.

Asa am cunoscut-o pe Ruxandra, care mi-a inteles imediat nelamurirea si care mi-a spus: „PricewaterhouseCoopers se pozitioneaza ca o companie inovativa. De cand suntem in Romania, din 1991, am fost, profesional vorbind, trendsetteri pe diverse zone de consultanta, asa ca vrem si facem lucruri care sunt altfel. Povestea de acum cu proiectiile are legatura cu strategia noastra la nivel general, anume ca, in lume, suntem cea mai mare firma de consultanta si audit, deci de ce n-am fi si cea mai inventiva si deschisa spre lucruri hip? Pana la urma, media de varsta la noi in firma e undeva in jurul a 30 de ani si oamenii de aici sunt la curent si interesati de ceea ce se intampla si in afara biroului”. O medie de varsta foarte scazuta, mi-am zis, daca ne gandim ca, doar in Bucuresti, compania are aproximativ 500 de angajati.

“E vorba de o proiectie video pe doua etaje, cred ca am fost indrazneti cand am ales acest concept”, completeaza Ruxandra. „Noua ni s-a parut out-of-the-box sa prezinti o firma de servicii profesionale altfel. Sa faci video mapping pe o cladire din sticla poate fi o aventura :-). Este primul proiect de genul acesta pe care il facem.

Continutul proiectiilor este construit in jurul mesajelor companiei, dar am avut o libertate de creatie pe care nu multi clienti si-o pot asuma. O mare parte din animatii sunt mai degraba art works. Filmul este de zece minute, iar imaginile sunt proiectate cu ajutorul a opt proiectoare, mi-a spus Mika / KOTKI visuals. “Ne plac foarte mult animatiile si, prin mesaje interne, i-am anuntat pe colegii nostri sa treaca sa le vada. Proiectiile sunt doar avanpremierea surprizelor pe care le-am pregatit pentru colegii nostri cu ocazia mutarii in noul sediu”, explica Ruxandra.

Proiectiile mai pot fi vazute azi si maine intre orele 22 si 2 noaptea la Lakeview in bulevardul Barbu Vacarescu 301-311.

Andreea Vasile

directoarea de marketing a companiei care era la ora respectiva acolo.
Tags:

8 thoughts on “It’s a bird. It’s a plane.”

 1. @Cata: ai ajuns sa vezi proiectiile? 🙂
  @Mnda: nush ce informatii ai primit tu, dar chef n-am dat 😛
  Ne chefuim luni pe tema asta. Insaid informaru’ sa iti dea banii inapoi 😛

 2. De abia astept ziua de luni sa vad ce surprize ne-au mai pregatit colegii 🙂

  In seara asta mi-am promis sa ajung sa vad si eu proiectiile. Si chiar nu suntem o droaie de oameni in costum deasupra cifrelor 😛

 3. Un articol scris din inima, spontan, deloc fortat.

  “Proiectiile sunt doar avanpremierea surprizelor pe care le-am pregatit pentru colegii nostri cu ocazia mutarii in noul sediu”, explica Ruxandra.

  Extrem de interesant.

Leave a reply (we review all comments)