Leonard Cohen se muta pe Stadionul Tineretului

Leonard Cohen se muta pe Stadionul Tineretuluituborg green fest parc izvor
tuborg green fest parc izvortuborg green fest parc izvortuborg green fest parc izvortuborg green fest parc izvor

Citat de pe site-ul Events, organizatorul concertului Leonard Cohen din 4 septembrie anul acesta:

Concertul lui Leonard Cohen din data de 4 septembrie se muta pe Stadionul Tineretului – Iolanda Balas Soter. Posesorii de bilete pot consulta incepand de maine site-urile de ticketing pentru a verifica configurarea locurilor. Initial, concertul era programat in Piata Constitutiei, dar la doar 500 de metri distanta si in aceeasi zi, Tuborg organizeaza un festival al berii cu acces liber, care face imposibila desfasurarea in conditii optime a spectacolului lui Cohen.

“Concertele lui Leonard Cohen se asculta cu mana pe buze pentru a pastra tacerea, cu ochii inchisi pentru a degusta atmosfera. Pur si simplu nu putem risca, in Piata Constitutiei, ca peste „Hallelujah” si „Dance me to the End of Love” sa se auda muzica unui intreg festival din parcul Izvor. Suntem profund dezamagiti ca Tuborg, pana acum unul din suporterii cunoscuti ai muzicii in Romania, a ales sa-si organizeze evenimentul in aceeasi zi, si atat de aproape de concertul lui Cohen, demonstrand o lipsa elementara de respect fata de mii de spectatori. Festivalul a fost anuntat pe 22 iulie, dupa aproape trei luni de la punerea in vanzare a biletelor pentru concertul lui Leonard Cohen (5 mai). Solutiile propuse de Tuborg si Emagic, producatorul festivalului, dupa saptamani de negocieri, si anume orientarea scenelor si a sistemelor de sonorizare in directii diferite sunt nerealiste. Discutiile purtate cu reprezentantii Primariei Capitalei in ceea ce priveste decalarea intervalelor orare ale celor doua concerte nu au dus, din pacate, la nici un rezultat. Nu stim daca aceasta situatie este rezultatul neglijentei sau nepasarii celor doua companii, dar din respect pentru muzica si pentru spectatori, am hotarat schimbarea locatia pentru a avea un concert in conditii optime” afirma Sorina Burlacu, Director General Events.

In toamna anului trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele celor 10 000 de fani romani veniti sa-l vada pe Stadionul Arcul de Triumf, intr-un concert special. Atunci, biletele scoase in vanzare s-au epuizat rapid, lasand multi doritori fara posibilitatea de a asista la eveniment. „Iata de ce am facut toate demersurile pentru a asigura publicului roman un spectacol si in a doua parte a turneului international al lui Leonard Cohen. Locatia a fost aleasa astfel incat sa asigure o capacitate suficienta, care sa satisfaca cererea de bilete atat din partea celor care nu au mai reusit sa prinda un bilet anul trecut, cat si pentru cei care vor sa retraiasca emotiile de atunci” afirma Sorina Burlacu, Director General Events.

Rob Hallet, Presedintele AEG Live International, promoterul international al turneului lui Leonard Cohen: „Tacerea este un deziderat imposibil de atins la un festival al berii… chiar si fara concursul muzicii live, oamenii vin acolo sa se distreze si nu o fac niciodata in tacere. Nu am fi fost de acord ca Leonard Cohen sa vina la Bucuresti si, din acest motiv, sa nu poata sustine un spectacol exceptional, asa cum o face in orice alt colt al lumii”. AEG Live, unul dintre cele doi mari jucatori pe piata mondiala a promovarii de concerte, evenimente speciale si turnee activeaza in toate ramurile industriei live si productiei multi-media. Divizia de turnee AEG Live ii reprezinta, printre altii, pe Justin Timberlake, Christina Aguilera, Bon Jovi, Prince, Rod Stewart, The Eagles, Paul McCartney si Usher.

In toamna anului trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele a zece mii de fani romani, intr-un concert special, desfasurat cu casa inchisa. „Stim din mesajele fanilor ca o mare parte din ei vor vedea concertul pentru a doua oara. Ei stiu ca muzica lui Cohen, romantica, intunecata si poetica, chiar cu boxele date la maxim, nu poate coexista cu un eveniment la care «principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista». Ne pare rau ca berea bate de data asta poezia!”, mai spune Sorina Burlacu.

Mai jos reactia oficiala din partea organizatorilor si producatorilor festivalului Tuborg Green Fest:

Laura Coroianu, CEO Emagic: „Ne intristeaza faptul ca un alt organizator de concerte alege aceasta modalitate pentru a-si masca propriile probleme si a crea o imagine falsa in randul mass-media si al publicului. Noi am expus detaliile tehnice companiei Events si am discutat cu reprezentantii acesteia si cu Primaria Bucuresti toate aceste detalii, concluzia oficialitatilor locale fiind de asemenea ca cele doua spectacole pot coexista fara probleme. Pentru a nu intra intr-o polemica inutila, ca producatori ai Tuborg Green Fest si ca lideri de piata in domeniul organizarii de concerte, consideram ca cel mai bun raspuns la asemenea acuzatii nefondate este sa lasam specialistii sa vorbeasca. Domnul Cristian Singer, director Paradigma Group, firma care a asigurat productia tehnica a primului spectacol al lui Leonard Cohen in Romania, poate oferi celor interesati toate argumentele necesare.”

Cristian Singer, director Paradigma Group: „In cadrul show-ului sutinut anul trecut de artist in capitala (produs tot de compania Events), scena a fost amplasata la o distanta de aproximativ 50 de metri de una dintre cele mai circulate si aglomerate intersectii din Bucuresti, un punct nodal pentru transportul din capitala. Zgomotul generat intr-o asemenea intersectie este la un nivel de decibeli mult mai ridicat decat orice ipotetica reflexie a sunetului din locatia Tuborg Green Fest.Cele doua scene ar fi fost situate la o distanta de aproximativ 600 m una de cealalata, scena Tuborg Green Fest fiind plasata cu spatele catre cealalta scena, pentru a nu permite transmiterea niciunui semnal sonor catre Piata Constitutiei. Intre cele doua locatii exista un obstacol natural, baza cladirii Palatului Parlamentului si un deal impadurit de 18m, care blocheaza orice perspectiva directa intre cele doua locatii. Sistemul de sunet se adreseaza celui mai indepartat punct situat in finalitatea parcului, deci exista un ecou foarte mic din structura cladirilor din zona, cele mai multe dintre ele fiind situate la 300/400 m distanta de scena. Luand in considerare directia si orientarea vantului, numai vanturile foarte puternice pot intoarce si redirectiona sunetul dintr-o scena in cealalta, dar in acest caz niciunul dintre cele doua evenimente nu ar mai fi putut avea loc, pentru ca ar fi presupus conditiile meteo nefavorabile. Ca o concluzie, nu ar fi existat nicio sansa ca sunetul de pe cele doua scene sa interfereze. Ca parte din productia concertului de anul trecut al lui Leonard Cohen va pot asigura ca zgomotul adiacent asupra locatiei nu ar fi fost mai mare decat cel prezent anul trecut pe Stadionul de Rugby, stadion plasat langa o zona de trafic foarte zgomotoasa, cu tramvaie, autobuze si numeroase automobile trecand la distanta foarte mica de locatie”

Doron Zilberstein, Vice-Presedinte Marketing URBB: „Compania noastra a ales Emagic pentru organizarea Tuborg Green Fest, un festival de talie internationala, tocmai pentru profesionalismul pe care un lider in domeniu il poate garanta unui eveniment de amploare. La randul nostru, dorim sa asiguram participantii la festival ca vor fi luate toate masurile pentru confortul lor. Ne manifestam totodata regretul ca astfel de declaratii, atat din partea noastra, a organizatorilor si producatorilor Tuborg Green Fest, cat si din partea Events au fost necesare si provocate din cauza unor motive total nefondate”.

10 thoughts on “Leonard Cohen se muta pe Stadionul Tineretului”

  1. Deci oamenii nu stiu sa organizeze concerte MARI (70k+). Logistic, nu fac fata.

    Imi amintesc de Rolling Stones (http://cosmin.oricum.ro/2007/07/18/rolling-stones-in-romania/), a fost cel putin groaznic. Uite ce se zicea intr-un ultim comment de anul trecut, din la postul de care mentioneaza igu mai sus:

    “cred insa ca vuietul care s-a creat cu ocazia RS va face orice organizator sa se gandeasca de doua ori inainte sa puna ceva la cale iar sponsorii seriosi inainte sa lucreze cu events…”

    aha!

  2. Eu cand va aud cu Rolling Stones daca nu imi vine sa musc din monitor. MOVE THE FUCK ON! ca de la Rolling Stones a mai fost si Madonna, organizata de acesti lideri de piata, unde am inghitit praf, am vazut un cacat, m-a pus la punct un ratat cu 4 clase de la BGS pe care l-a invatat mama lui ca la concerte se sade frumos pe scaun, am ascultat un playback de zile mari timp de o ora si 20 de minute si mi-a tinut tantica Madonna lectii despre tara mea despre care ea stie de la stirile CNN. Si toate astea dupa ce am platit 200 de euro (ca poate in lei nu suna la fel).

  3. de parca, citez, “una dintre cele mai circulate si aglomerate intersectii din Bucuresti, un punct nodal pentru transportul din capitala” poate fi comparata c-o hoarda bipeda ahtiata dupa concerte gratis, bere si alte gratare in aer liber. ecoul lui banica, ca ecoul lui banica, dar cu liota de gura casca ce te faci?! deci macar din perspectiva asta, bine ca l-au mutat, nu de alta, dar macar sa-ti cada bine cohen, asa cum ne-a priit la toti anul trecut 🙂

  4. eu am bilet la cohen si am fost si anul trecut. s-a specificat clar atunci ca trebuie pastrata tacerea. muzica lui n-ar nimic de-a face cu tiganeala care va fi in parcul izvor.

    iar pe faza cu rolling stones, alex, esti de ras. pentru cine nu stie, emagic sunt nesimtitii si jegosii care au facut madonna. la care n-a fost de baut, la fel ca la rolling, n-am vazut, nu s-a auzit, si la care in ansamblu n-am mancat decat praf. cum poti sa fii atat de nesimtit sa vinzi mii de bilete la un concert la care n-auzi si nu vezi?!!!! nu le e rusine! ne-au inghesuit ca pe vite!!!!

  5. Alex si Sandra au dreptate, dar concertul de anul trecut, al lui Cohen a fost foarte foarte frumos, poate pentru ca si venea cu indicatii foarte clare iar barul, cel putin la zona A, a fost on the artist care implinea atunci 74 de ani.
    Poate de fapt de asta n-am murit de sete la Cohen :)) nu ma gandisem :))

  6. In locul lu’ Events n-as arunca cu cacat intr-una din companiile de evenimente care chiar face bine ce face.

    Events, daca nu va amintiti, sunt incompetentii care au fost aproape sa ne omoare de sete la concertul Rolling Stones, unde inca de la inceputul concertului nu s-a mai gasit aproape nimic de baut, si femei insarcinate si copii se bateau sa prinda o gura de apa.

    Respect pentru tot ce este Leonard Cohen, insa pacat ca e adus de events. Rusine nesimtitilor de la events care nici macar nu si-au asumat greseala de la Rolling Stones si nu si-au cerut nicicum scuze platitorilor de bilete.

    Eu voi boicota mereu evenimentele organizate de aceasta agentie care de la nunti si botezuri a ajuns sa organizeze concerte pentru mii de oameni, dar care nu s-a upgradat ca sa faca fata.

    Si daca ne dorim ca intr-adevar sa avem o piata de evenimente sanatoasa in romania, ar trebui sa sanctionam astfel de comportamente nesimtite fata de publicul platitor de bilet.

  7. Adevarul e ca Cohen a facut un super concert anul trecut si una dintre fazele cele mai faine a fost muzica data mai incet, atat cat a trebuit.
    Sincera sa fiu nu cred ca mergeau impreuna in acelasi loc ( more or less ).
    Nu vrei sa auzi Banica JR intre bucatile lui Cohen.

Leave a reply (we review all comments)