NU & APA NEAGRA

  • by

nu apa neagra

NU & APA NEAGRA
concert de promovare a albumui OMAC
31 martie 21:00
Control Club

Proiectul muzical timisorean NU s-a reinventat ca NU & APA NEAGRA intr-un moment care a coincis cu finalizarea productiei albumului OMAG, aparut la casa de discuri germana Lollipopshop (2008), ca urmare a celor doua turnee sustinute in Germania in 2006.

Trupa prezinta publicului o formula sonora noua, in care instrumentele traditionale turcesti si romanesti (saz, cobza, tilinca etc.) sunt insotite de o componenta electronica mai puternica decat cea intalnita pe inregistrarile mai vechi. Cobza, sazul, clarinetul, diversele elemente de percutie se imbina cu straturi sonore de multe ori aproape saturate, putandu-se vorbi de o muzica psihedelica ale carei radacini se afla atat in folclor cat si in “avangarda”.

Membrii actuali sunt sau au fost activi si in alte proiecte artistice/muzicale:

Sasa-Liviu Stoianovici e raspunzator, printre altele, pentru filmele video proiectate in timpul concertelor; participa atat la proiecte de muzica veche europeana cat si la experimente multimedia sau conexe muzicii “noi”.
Vlad Sturdza se preumbla prin muzica electronica, dar si prin jazz, atunci cind nu inchipuie proiecte de fuziune a arhitecturii cu sunetul.
Sanyi Hegyesi ramane apropiat de folk, descoperind, pe proiectele sale de studio, noi fatete ale acestui gen muzical.
Calin Torsan e cel mai bine cunoscut publicului prin activitatea sa indelunga alaturi de un faimos cvartet bucurestean. Şi, poate, datorita ultimei sale carti.

Albumul OMAG a fost imprimat in sedinte succesive, la Berlin si Timisoara.

Inregistrari de teren, instrumente traditionale (cobza, baglama-saz, tilinca) sunt combinate cu diverse electronice (generatoare de sunet, sintetizator), rezultatul fiind o “etno-psihedelie” pe alocuri bruta, nefinisata – o caracteristica, de altfel, a sunetului NU & APA NEAGRA. Titlul albumului este inspirat de una dintre cele mai otravitoare plante din farmacopeea carpatina – Omagul. 13 piese originale sunt urmate de un mixaj diferit al uneia dintre ele, realizat de Alan Holmes (The Ectogram, Parking-Non-Stop).

Leave a reply (we review all comments)