Feeder 4.0?

Pe 15 feb 2008 am dat o petrecere ce vroiam sa marcheze 3 ani de activitate Feeder si lansarea unei noi versiuni. Party-ul a fost una dintre cele mai frumoase zile din viata mea dar noua versiune (lansata pana la urma in martie) s-a dovedit unul dintre cele mai urate cosmaruri. Firma cu care am lucrat pe partea de programare nu a luat deloc in serios acest proiect, ajungandu-se la un mastodont nefunctional, mult inferior versiunii ce a rezistat mai bine de 3 ani. Nici layoutul dark nu a fost o alegere tocmai fericita, cu toate ca la network a functionat ok. Asa ca am fost nevoit sa-mi recunosc greselile si sa o iau de la zero incercand sa aflu de la diversi ce apreciaza cel mai mult la feeder si sa ma mai sfatuiesc si cu alti graphic-designeri pt layout.

Am renuntat la “balastul” ce ingreuna varianta dark si am incercat sa simplific si sa optimizez cat mai mult informatia. Am rezolvat 2 dintre principalele probleme ale versiunii pe motor de blooger. Una e afisarea evenimentelor astfel incat sa poti afla f repede ce se intampla intr-o anumita zi, iar cea de-a doua e slideshowul cu cele mai imporatante posturi din ultima vreme. Astfel, pe coloana din stanga se vor putea vedea evenimentele impartite in 2 sectiuni, evenimentele din ziua curenta si evenimentele viitoare. Iar avantajul slideshowului este ca posturile mai importante nu mai dispar asa repede in arhiva ci pot fi accesate si pe aceasta cale.

Mai e mult de lucrat la detalii dar in mare parte e destul de final si functional. RSS-urile le-am impartit in 2: posturi normale si evenimente.

Acum merg si comentariile 🙂

Backgroundul se va schimba regulat intentionand sa realizez o galerie de astfel de fundaluri semnate de cat mai multi artisti romani. Acum nu are f multa informatie introdusa dar o sa prinda o forma mai bine definita cand o sa fie mai multe posturi.

In f scurt timp sper sa reusesc sa import si cei 3 ani jumate de arhive. Sper sa va placa noua versiune, mai light si mai orientata pe content propriu.

Am format o mica echipa de colaboratori: Luiza Alecsandru, Alex Rosu, Cosmin Pojoranu etc. Impreuna cu ei o sa incerc sa realizez cat mai mult content propriu si sa trec de etapa de simplu agregator de informatie. Am pregatit si cateva surprize pt a mai indulci tranzitia 🙂

Merci baietilor de la Okapi Studio care mi-au sarit in ajutor la noua versiune: Daniel, Andrei, Gabi. Daca gasiti buguri va rog sa-mi dati un semn pe mail la feeder [at] feeder.ro.

Tot ca noutate, am dat drumul impreuna cu Mugur, Razvan si Cosmin proiectului Future Shorts Romania. Un festival lunar de scurt-metraje atent selectionate urmate de party si, in viitorul f apropiat, combinate cu arte conexe. In Bucuresti lunar plus aproximativ o data la 2 luni si in provincie.

Tags:

20 thoughts on “Feeder 4.0?”

 1. Pingback: 4 ani de Feeder | Feeder

 2. parca mi s-a intors copilul acasa, o bucurie si o placere noul feeder. sa-l uitam pe 3.0 cat mai repede. votez si eu pt un feed posts+events. la mai mare…

 3. @ mihnea: se rezolva
  @ dragos: o sa dau o fatza mai ok comentariilor. lucram la asta. logoul e mai bun decat cel anterior din multe puncte de vedere.
  @ axelk: se rezolva. a mers, acum s-a agatat in ceva dar se rezolva.
  @ adrian: am intentionat asta dar nu e asa simplu. mai incercam.

 4. Site-ul e foarte ok.
  Dar logo-ul cu fontul rotund+italic imi displace.

  Si aici la comentarii, stiluri mai diversificate, ca sunt greu de urmarit. Eventual negru-negru 70%-negru 50% la text comentariu-comment by-data postarii, daca intelegi. Oricum sunt chestii minore. 4.0 e cea mai buna de pana acum! 🙂

 5. Welcome back, si felicitari pt noua versiune. 🙂

  *bug: In footer, URL-ul (cu tot cu link-ul aferent) de la Feeder network e gresit (“federro.ning.com”).

  Gud lac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.