work in progress

Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress @ Galeria H’Art

Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress

Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress @ Galeria H’Art
9 Septembrie, 19:00

Aveam 16 ani și eram în liceu când am obținut primul meu job serios. Lucram la revista Campus, și treceam zilnic pe lângă transformatorul ăsta gri. Nu știam pe-atunci că vizavi e facultatea de arte. Eu mergeam pe-acolo ca să ajung la muncă. Și pe transformatorul ăsta era aproape în fiecare zi câte un sticker. Pe care eu îl dezlipeam cu grație și îl puneam în agenda mea. Strângeam din greu o colecție. Și îmi imaginam cum arată omul ăla care se trezește în fiecare zi înaintea mea și-mi lipește mie acolo un desenache.
M-am prins repede că sunt și alte locuri în oraș. Spre exemplu luam toate coșurile de gunoi la rând. Sau burlanele. Vizavi de Cărturești era iar, un loc super-bun. Când le-am povestit la oameni ce fac, s-au mai apucat vreo două prietene să dezlipească și ele chestii pentru mine. Eram înnebunită. Trebuia să aflu cine sunt oamenii ăștia.
Și-mi fac o strategie: mă duc la petrecere de la Omagiu și încep să întreb și eu în stânga și-n dreapta. Nu trece mult și apare cavalerul artist care-mi sare imediat în cap:
TU EȘTI TU…TA CARE NE DEZLIPEȘTE NOUĂ STICKERELE?!.
Da eu sunt. Da nu-i mișto că fac asta? Adică, eu am grijă de ele și le strâng în agenda mea. Și când mă fac mare o să le arăt la oameni. Și…
– AAAARRGHHHHH!!!!! NU SE POATE SĂ FACI ASTA!!!! LASĂ-LE ACOLO. FĂ-LE O POZĂ!
Dar nu e același lucru… (în 2007 când se petrece afecțiunea, nu aveau fotograf băieții de la Cațavencu, da-păi eu…).
Și apare și celălalt cavaler-artist care zice: – Lasă domne’ fata-n pace. Normal că nu e același lucru. Uite ia de-aici niște stickere de la mine și tu, lasă fata în pace. Și restul e istorie.

Îl cunosc pe Ciubi aka Pisica Pătrată de 10 ani. Read More »Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress @ Galeria H’Art

Pisica Pătrată H'art Appendix Calea Victoriei

foto: Work in progress, Pisica Pătrată

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Very nice. O zi frumoasă de vară, puțin ploioasă în care am ieșit pe Calea Victoriei și ne-am oprit în fața galeriei H’art. Acolo timp de trei săptămâni Ciubi aka Pisica Pătrată vine și desenează, privește (Calea Victoriei) dar și joacă ping-pong.La vernisaj hârtia era albă, pânza la fel. Work in progress. Ne-am uitat prin vitrina, am intrat în galerie ba chiar am schimbat câteva cuvinte cu Ciubi care era prins într-un joc de ping-pong amical. Ah, era sa uit, am captat și câteva momente în imagini, pe care le atașez mai jos …


Read More »foto: Work in progress, Pisica Pătrată