ong

Impact Fair – Târgul cadourilor cu suflet @ Impact HUB

Impact Fair - Târgul cadourilor cu suflet @ Impact HUB

Impact Fair – Târgul cadourilor cu suflet @ Impact HUB
5 – 6 Decembrie, 11:00-18:00

Pe 5 și 6 decembrie deschidem sezonul de iarnă cu Impact Fair – târgul cadourilor cu suflet. Timp de 2 zile, în inima Bucureștiului, vin să expună start-up-uri curajoase și ONG-uri îndrăznețe, cei care au văzut oportunități unde alții au întâlnit provocări, cei care au încredere în abilitățile celor din jur, cei care au pus rezultatul muncii lor mai presus de profitul imediat, cei care au găsit în pasiunea lor viziunea pentru un start-up de succes.

Te așteptăm cu mintea deschisă să le cunoști povestea expozanților și să alegi un cadou inedit de Moș Nicolae!

Program: Sâmbătă & Duminică, 5-6 decembrie, 11:00 – 18:00
Unde: Impact Hub Bucharest, Strada Halelor, nr 5, etajul 3
Pentru a vizita Impact Fair nu este necesară înregistrarea prealabilă. Taxa de participare de 10 lei se achită la intrare.
Detalii complete pe http://www.impactfestival.ro/impact-fair

Expozanți:Read More »Impact Fair – Târgul cadourilor cu suflet @ Impact HUB

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiative

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Din articolele precedente am concluzionat că poluarea, utilizarea pesticidelor, agresiunile asupra biodiversității, extracțiile miniere și exploatările haotice, turismul în exces sau degradarea coastei sunt pericolele principale ale adâncurilor și împrejurimilor Mării Negre.

Cunoașterea amenințării nu este suficientă, pentru a lua măsuri și acționa mai avem nevoie de informații cu privire la structurile care pot interacționa direct cu amenințările, și care le pot neutraliza.

Lista de mai jos poate deveni un plan de acțiune pentru cei care vor dori să se implice direct!

Cine ajută?

Read More »Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră, partea a-2-a: Sasyk Lyman

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #2: Sasyk Lyman

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #2: Sasyk Lyman

Am discutat în prima parte despre pericolele prezente în zona românească a Mării Negre. Zonele Vadu, Grindul Chituc sau orașul Galați au fost printre cele enumerate din pricina nefericitei legături pe care acestea o au cu efectele devastatoare ale poluării și dezechilibrării ecosistemelor. Am lansat câteva idei și acum ne pregătim pentru altele.

Pătrundem în partea a-2-a prin exemplificarea unei situații asemănătoare cu cea de la noi, petrecută în Ucraina, la Sasyk Lyman. Scopul, același: raising awareness

Apoi vorbim de arii protejate precum Karkinitsky. Trecem în revistă și acerba luptă susținută de diverse organizații pentru fie protecția, fie salvarea zonelor aflate în pericol.

Sasyk Lyman este o regiune asemănătoare Grindului Chituc.

Ce s-a întâmplat la Sasyk Lyman?

Un proiect agro-industrial. S-a dorit crearea unui sistem complex de irigații prin coagularea Dunării, Dniester-ului și Dnieper-ului cu lacurile, estuarele și bazinele aflate pe coasta nordică a Mării Negre.

Read More »Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #2: Sasyk Lyman

UrbanFest – Festival de dezvoltare urbană 16-21 iunie @ Bulevardul Unirii

Urbanfest

UrbanFest – Festival de dezvoltare urbană @ Bulevardul Unirii
16-21 Iunie

Ediția 2015 a UrbanFest are tema BlueGreen București – Râuri în orașe smart și se desfășoară în perioada 16 – 21 iunie 2015, pe Dâmbovița (între Grozăvești și Parcul Natural Văcărești). Evenimentul își propune să pună pe agenda publică rolul râurilor în metropolele moderne, ca factor identitar și de regenerare urbană, în contextul politicii europene de dezvoltare regionale.

Festivalul include o conferință pe tema mobilității, o conferință pe tema rolului râurilor în orașele smart consultări publice cu privire la rolul Dâmboviței în București, un târg de proiecte de dezvoltare urbană, dezbateri privind dezvoltarea orașelor smart, tură de bicicletă care promovează mobilitatea urbană, ateliere de activare urbană și de înțelegere a arhitecturii și urbanismului, plimbări în ambarcațiunile cu vâsle (row-show) și concerte.Read More »UrbanFest – Festival de dezvoltare urbană 16-21 iunie @ Bulevardul Unirii