Noaptea Albă a Galeriilor Brașov | Visssual

Noaptea Albă a Galeriilor Brașov Visssual

Noaptea Albă a Galeriilor a fost primul eveniment cultural nocturn din România după Noaptea Muzeelor care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști.

A treisprezecea ediție ajunge de data aceasta și la Visssual, în data de 11 octombrie.

Pentru ediția de anul acesta a evenimentului ne-am gândit să îmbinăm sunetul cu vizualul, prin muzica experimentală a lui Moduler care se deslușește în timp real, completată de o sesiune de live painting cu Adrian Preda.

Muzeul Memoriei își va face de asemenea apariția pentru prima dată la Visssual cu o expoziție sub numele „Telefonul Amintirilor” care ne va reconecta cu vocile trecutului și atmosfera orașului de acum aproape 100 de ani, iar cei care doresc să își împărtășească propriile amintiri vor putea aduce fotografii de familie, cărți poștale sau documente, care vor fi prelucrate, digitalizate și înapoiate pe loc.

Vă așteptăm vineri, 11 octombrie de la ora 18:00, cu un program nocturn de artă !

Moduler explorează legătură dintre vibrație – ritm / analog – digital / mecanic – organic.
În spatele acestui proiect se află Dinu Ivancu (n. 1985) sound designer și compozitor la Good Hands (Movie TrailerCompany).

Pe lângă muzică, Dinu a fost calificat ca arhitect și a lucrat la diverse proiecte locale/naționale sauinternaționale, de la instalații la festivaluri și chiar proiecte de regenerare urbană precum hibridul club/muzeu de la IRA Câmpina.

Ca Moduler, folosind sunete din diverse surse și tratandu-le ca module interschimbabile într-un mediu de improvizație live controlată, se încearcă descrierea unui concept sau a unei stări.

Sursele pot fi înregistrări din mediul înconjurător/found sounds, sinteză și procesare digitală/analog, instrumente digitale/acustice etc.

Adrian Preda (n. 1985) trăiește și lucrează în București. A absolvit Universitatea de Arte, București, secția Grafică în 2008 și a obținut masteratul în cadrul aceluiași departament în 2010.

O temă centrală a sa o constituie relația dintre om și celelalte specii ale regnului animal, relație care este definitorie pentru dezvoltarea animalului uman, de la făurirea uneltelor și armelor de vânătoare până la manifestările spirituale și artistice.

De asemenea, artistul explorează natura și cosmosul în sens mai larg, fiind interesat de tipare de creștere și evoluție.
Aceste preocupări s-au materializat în lucrări de pictură și obiect prezentate în expoziții personale și de grup, atât în România cât și în altețări, laolaltă cu participări în tabere de creație.

Expoziții personale:
Despre corpuri cerești – H’art Appendix,Bucureşti (2015)
Tir cu boi – H’art Gallery, Bucureşti (2012)
Stint – Atelier 35, Bucureşti (2011)
Fashion Prey -Atelier 35, Bucureşti (2009)

Muzeul Memoriei revine asupra istoriei începutului de secol prin elemente multimedia care deschid sertarele memoriei colective. Muzeul Memoriei repovestește vizual, sonor, animat, tridimensional ceea ce generațiile trecute ne-au spus sau au încercat să ne spună, uneori prin viu grai, alteori prin gesturi sau tăceri apăsătoare. Vizitatorii pot vedea, simți și înțelege fragmente din istoria tuturor și a nimănui: povești alternative ale oamenilor fără statui și decorații, anonimi care ar fi putut face parte din familia oricăruia dintre noi.

“Noaptea Albă a Galeriilor 2019” face parte din seria de evenimente #SpectOcular, susținută de Consiliul Județean Brașov.

Leave a reply (we review all comments)