Romanian Jewelry Week continuă la Chișinău până pe 30 august

Vineri, 18 august, a început ediția specială Romanian Jewelry Week la Chișinău, un proiect organizat de Assamblage Asociația Națională a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei și cu sprijinul Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute prin programul de finanțare pentru proiecte culturale Cantemir 2023.

Acest proiect de primă colaborare între România și Republica Moldova în domeniul bijuteriei contemporane a debutat prin vernisajul și turul ghidat din data de 18 august, unde am fost onorați de prezența Dlui Director General al Muzeului Național de Istorie a Moldovei Eugen Sava, Excelența Sa Ambasadorul României în Republica Moldova Cristian Țurcanu și Director Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău – Dna Monica Babuc, cărora le mulțumim pentru tot sprijinul și implicarea în proiect!

Evenimentul a continuat în prima zi de expoziție cu un workshop de bijuterie contemporană pentru copii și un atelier demonstrativ de șlefuire de pietre și conferință Assamblage susținut de profesorii David Sandu și Andreia Gabriela Popescu. Ziua s-a încheiat cu o proiecție în aer liber a primului festival internațional de film inspirat de arta bijuteriei SMCK on Reel.

Expoziția continuă până pe 30 august în cadrul Muzeului Național de Istorie a Moldovei!

Miercuri, 30 august 2023– Loc: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Chișinău
16.00 – 18.00 – Conferințe și Finisaj Romanian Jewelry Week.

Accesul se face pe baza biletului de intrare în muzeu.
Eveniment organizat de Assamblage în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, la Chișinău. Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Romanian Jewelry Week este un proiect anual internațional organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, care reunește în fiecare ediție peste 190 designeri și colective din întreaga lume. Este în prezent cel mai amplu și important eveniment dedicat bijuteriei contemporane din România. După 3 ediții de succes desfășurate în București, în spații culturale precum Biblioteca Națională a României, Arcub, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, și multe altele, Romanian Jewelry Week organizează o primă ediție specială în Timișoara și în Chișinău în 2023, alături de ediția principală din București care va avea loc în perioada 4-8 octombrie 2023.

Fotografii: Nadya Glo

Leave a reply (we review all comments)