White Imprint: semne în alb la Mobius Gallery, o serie de lucrări interactive

  • by
White Imprint: semne în alb la Mobius Gallery, o serie de lucrări interactive

Inteligență artificială, bioartă și algoritmi sunt doar câteva dintre mediile folosite de artiștii expoziției „White Imprint” pentru a crea lucrări inspirate din nevoia de a formula un limbaj vizual, care funcționează ca bază de comunicare a individului către semenii săi, într-o lume în care urmele pe care le lăsăm au impact major asupra propriei existențe. Te invităm să descoperi instalațiile la vernisajul din 19 august, de la Mobius Gallery.

White Imprint adresează în mod direct nevoia fiecăruia dintre noi de a înțelege, a decodifica și a transmite semne celorlalți, într-o epocă în care conștientizăm că urmele lăsate de noi pe planetă pot fi covârșitoare pentru viața umană. Mediile sociale oferă fiecăruia posibilitatea de a lansa semne și de a marca mediul digital instantaneu, generând o imagine digitală cu amprentă de carbon gigantică. Cine și cum decide ce amintiri (semne) sunt de păstrat? Pentru cât timp?

Alexandru Berceanu, în colaborare cu Constantin Basica, Grigore Burloiu, Sebastian Comanescu, Dorin Cucicov, Denis Flueraru și Andrei Mitișor, prezintă seria de lucrări „White Imprint”, rezultată în urma unui proces de co-creație și influență reciprocă, care a durat, în unele cazuri, mai bine de 10 ani. Lucrările utilizează medii diverse – bandă magnetică, robot conversațional având la bază Inteligența Artificială, compoziție algoritmică sau bioartă – dar și medii clasice. Fiecare dintre artiști explorează un mediu de expresie, urmărind trasarea semnelor în fiecare dintre acestea.

Semnul viitorului va fi al unei IA generate de om sau al unei forme de viață cu rezistență suficientă pentru a lăsa semne intergalactice?

În White Imprint poți să lași propriile semne în spațiile încă albe pentru tine.

Mai multe detalii pe mobius-gallery.com și în evenimentul de pe pagina de Facebook.

Un proiect dezvoltat de Proiect 2.0 în parteneriat cu Mobius Gallery.

Susținut de: Mad Projects, 2activePR, Nara T-Cell, Beciul Domnesc

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)