Dansuri de curte || So Rave That is Staged – Technofields

  • by
Dansuri de curte || So Rave That is Staged - Technofields

TechnoFields vă invită la:
So Rave That is Staged 

Technofields aduce anul acesta în centrul cercetării sale rave-ul, și dansul colectiv, ca mijloc de a conduce atenția asupra spațiilor abandonate ale orașului, acolo unde marile proiecte eșuează și prin resturile cărora își face loc vegetația, provocând heterotopii și noi sisteme cu un spațiu și timp diferit. 

In curtea Centrului Dansului există un oțetar, recunoscut în București ca simbol-semnal al spațiilor nimănui. Oțetarul este o specie asiatică extrem de invazivă și rezistentă. La umbra lui nu mai poate crește nimic, căci formează un sol acid. Presupunem că oțetarul a apărut în curtea CNDB înainte ca o instituție să își facă loc. Aici, instituția de stat și-a turnat intrarea în jurul lui, protejându-l și investindu-l astfel cu rangul de copac de curte. 

Sillyconductor, cu ajutorul unui device specializat, va prelua și prelucra impulsurile electrice ale oțetarului, pe care le va transforma în note muzicale, în ritm, bași și arpegii, elemente esențiale muzicii electronice de dans, creând un sistem generativ care se autosusține.

Vom dansa natura oțetarului, care alături de natura lui Sillyconductor creează și compune o petrecere cu plante și oameni. Așa cum dansul techno reclamă o urgență a prezentului, putem vorbi de o urgență a naturii?

Istoric, rave-urile și dansurile colective s-au petrecut la marginea societății, în clădiri abandonate, revendicând un spatiu al toleranței, incluziunii și libertății de exprimare. Prin adunările de dans colectiv oamenii depășeau, măcar pentru o vreme, diferențele de clasă, rasă și gen, conturând temporar un spațiu comun orizontal, alternativ față de cel ierarhic al societății. În ce măsură rave-urile de azi și întâlnirile de dans colectiv mai au puterea de a revendica un astfel de spațiu?

Din curte ne vom muta în Black-Box pentru un Dj set Sinister Exaggerators. 

Înrolați, de mai bine de șapte ani, într-o recluziune autoimpusă provocată de abrupta modificare a condiției scenei de dans locale, colectivul Sinister Exaggerators va mixa, surprinzător, la happening party-ul The Rave That Is Staged. Explorator sporadic al unor formule teatrale de autoreprezentare și mixare, duo-ul bucureștean a devenit aproape celebru în anumite cercuri pentru stabilirea unor afinități elective între muzica de dans, oricare ar fi ea, și o înclinație particulară către exagerare.

So Rave that is Staged este o petrecere înscenată în diverse formule rave, ce aduce în prim plan forme de dans colectiv ca mijloc de celebrare a comunului.

Vă invităm să dansăm neîntrerupt. Fiecare mișcare e dans, fiecare gest e dans, fiecare vorbă e dans.

Puteți veni echipați cu prezențe, mișcări, scheme, dans și costume. Costumați de nerecunoscut, poate ne vom dizolva in peisaj, în identitatea proprie sau a celeilalte de lângă noi.

Hosts: Andreea David, Maria Baroncea
Foto: Techno Transa Body Beats pe scenă la CNDB


Centrul Național al Dansului București (CNDB) este vara aceasta un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. „Dansuri de curte” este un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 este amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți propun evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie.

„Dansuri de curte” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)