Atelier online de content writing

Cum scrii conţinut centrat pe nevoile clienţilor/ utilizatorilor/ cititorilor? Înveți din 13 ianuarie, de la Alice Teodorescu, la Atelierul online de content writing organizat de Fundația Calea Victoriei.

Se vorbeşte foarte mult despre conţinut, însă puţini sunt cei care vorbesc despre context. În mediul digital, în care majoritatea produselor ni se adresează direct, contextul şi design-ul centrat pe utilizator joacă un rol important în momentul de faţă. Probabil că ai auzit termeni precum human-centric design, human-compute r interaction, design thinking sau user experience (UX). Toţi aceşti termeni au în comun ideea de a te uita, în primul rând, la nevoile oamenilor pe care vrei să îi ajuţi (prin produsele şi serviciile tale).

Totodată, atunci când ne uităm la experienţele pe care vrem să le construim, conţinutul pe care îl dezvoltăm trebuie să fie foarte bine structurat şi implementat.

În acest curs online, live, interactiv, o să înţelegi mai clar la ce se referă această concentrare pe cel pe care ni-l dorim consumator. Şi de ce e important să ştii cum vorbeşte acest consumator, pentru a putea să faci un conţinut pe măsură.

În cele 3 întâlniri vei explora:

  • Termenii, definiţiile şi teoriile din „umbrela” UX care ne ajută să gândim un conţinut centrat pe utilizator / consumator, ţinând cont de psihologia comportamentală ce stă la baza acestui tip de gândire.
  • Metode de cercetare prin care să înţelegem nevoile reale ale unui utilizator (pain points) şi cum le putem adresa în conţinut.
  • Studii de caz şi exerciţii de scriere funcţională (microcopy), pentru a ne pune în „papucii” utilizatorilor / consumatorilor şi a înţelege cât impact poate avea un text, buton sau call to action.
  • Modalităţile prin care conţinutul de marketing şi UX-ul se întâlnesc şi cum ajută un business.

Cursul are loc online, din 13 ianuarie, în seri de miercuri, de la 19.00. Te înscrii pe contact@victoriei.ro, plătești taxa de participare (300 de lei) și cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul unde poți urmări cursul.

Leave a reply (we review all comments)