Creative Night Talks cu Cristiana Zgripcea

creative-night-talks_fbevent4-345b6731

Creative Night Talks

10 Septembrie 2020
Invitată: arh. Cristiana Zgripcea
Moderatoare: Mihaela Ion
Live pe FB Revista Atelierul & FB Radio România Cultural
ora 21.00 (GMT+3)
Un proiect Revista Atelierul

#CreativeNightTalks #RevistaAtelierul

Proiectul Creative Night Talks este o platformă online de interacțiune cu creativii din România şi din străinătate. Conferințele online Creative Night Talk – cu desfăşurare în fiecare joi seara, moderate de Mihaela Ion – își propun să ofere un punct de pornire pentru noi colaborări și abordări în cadrul industriilor creative.
NE VEDEM IN FIECARE JOI SEARA & follow us for more updates.

 

Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:
– pe www.revista-atelierul.ro
– pe contul nostru de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul

 

Revista Atelierul este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate. Revista Atelierul s-a poziționat de la data fondării, în 2010, ca promotorul activ al industriilor creative naționale şi internaționale. De peste 10 ani, Revista Atelierul promovează creativii şi evenimentele de profil.  https://www.revista-atelierul.ro/.

 

Mihaela Ion este manager cultural cu o experiență amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educația universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris. Activează în diferite galerii de artă internaționale în calitate de curator. https://mihaelaion.com/.

 

Cristiana Zgripcea
Am absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, secția arhitectură şi sunt arhitect cu drept de semnatură, membru TNA în Ordinul Arhitecților din România. De la sfârşitul anului întâi până imediat după ce am terminat perioada de stagiu, adunați în jur de 8 ani de zile, am lucrat ca arhitect pentru una dintre cele mai importante firme de arhitectură din România, firmă în cadrul căreia am avut şansa să proiectez dintre cele mai complexe funcțiuni, cele mai variate geometrii, cele mai provocatoare structuri şi cele mai generoase suprafețe.
Am fost norocoasă să învăț “din mers” arhitectura la un nivel foarte înalt, să fac şantiere şi apoi să mă bucur şi de rezultatul punerii în opera a acestora. Cu toată experiența acumulată, în urma cu peste 5 ani am decis să încerc şi pe cont propriu, să mă alătur comunitații din ce în ce mai mari a antreprenorilor şi m-am regăsit total în această ipostază, de atunci mă bucur în fiecare dimineață de ceea ce urmează să mă aştepte în ziua ce urmează.
De ce design interior şi nu arhitectură acum? Designul m-a ales pe mine, nu eu pe el. A fost mai uşor să încep cu proiecte mici de amenajări interioare, am ajuns să le iubesc şi să controlez bine tot acest proces ce le implică şi să nu mai pot să renunț la ele în favoarea arhitecturii clădirilor.

Nu îmi place să spun că nu sunt un designer sau “o decoratoare” cum am mai auzit, eu sunt arhitect şi fac proiectare pură pentru interior. Dincolo de culori şi texturi, proiectele mele cuprind un teanc generos de planşe tehnice de instalații şi realizare mobilier, pline de cote şi indicații.

 

Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, feeder.ro, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool, Design Events.

Leave a reply (we review all comments)