Atelier online de Inteligenţă emoţională

curs-inteligenta-emotionala-760x500

Relațiile armonioase cu cei din jur, eficiența și autenticitatea comunicării în mediul profesional sau în familie sunt consecințele unor capacități emoționale bine dezvoltate.

Şcoala ne învaţă să rezolvăm probleme complicate de matematică şi fizică, istorie şi gramatică, însă puţini dintre noi au avut norocul să afle ce ar putea să facă atunci când simt tristeţe, furie sau invidie.

La Atelierul online de Inteligență emoțională organizat în perioada 20 – 24 iulie, de la 19.00, de Fundația Calea Victoriei descoperi ce paşi ai de făcut ca să devii mai atent la trăirile tale sufleteşti.

Ce te ajută şi ce te împiedică în acest proces, ce sunt emoţiile, cum funcţionează mintea şi care sunt fundamentele neurobiologice care susţin inteligenţa emoţională – iată câteva dintre lucrurile despre care îți va vorbi psihologul Roxana Nourescu la cele cinci întâlniri de curs.

Inteligenţa emoţională înseamnă capacitatea de a ne înţelege pe noi înşine, de a descâlci firele încurcate ale trăirilor, gândurilor si comportamentelor noastre şi de a putea aplica ceea ce descoperim în relațiile cu ceilalți.

Inteligenţa emoţională a devenit un termen foarte cunoscut odată cu apariţia (spre finalul anilor ’90) celebrei cărţi cu acelaşi nume, scrisă de Daniel Goleman. Conceptul e aplicat azi într-o mulţime de contexte din viaţa de zi cu zi, fie că vorbim despre creşterea copiilor, pedagogie, fie despre publicitate sau business.

Temele atelierului online de inteligență emoțională sunt:

1. Introducere. Ce înseamnă mai exact inteligenţa emoţională şi căror arii ale vieţii psihice se aplică? Funcţiile emoţiilor şi tipuri de emoţii.

2. Rolul şi semnificaţia emoţiilor dificile. Furia, tristeţea, frica, invidia, gelozia.

3. Pe scurt despre structura creierului. Relaţia dintre emoţie-gând-comportament. Gestionarea emoţiilor.

4. Empatia şi cunoaşterea celorlalţi. Aspecte ale psihologiei individuale care intervin în relaţii.

5. Comunicarea din perspectiva inteligenţei emoţionale.

Ca să participi la curs, achită online, direct de pe site, taxa de participare – 400 de lei. Cu o zi înainte de începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Întâlnirile au loc zilnic, live, online, de la 19.00, în perioada 20-24 iulie.

Dacă ai întrebări suplimentare, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)