aici.gov.ro – platforma online pentru acordarea șomajului tehnic

aici.gov.ro - platforma online pentru acordarea șomajului tehnic

aici.gov.ro – platforma online pentru acordarea șomajului tehnic

2020-04-02, Comunicat de presă

Guvernul României a lansat o platformă online pentru acordarea șomajului tehnic

Agentia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță lansarea platformei digitale aici.gov.ro, pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului,  potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, începând de azi, 2 aprilie, angajatorii pot descărca din platformă și trimite documentele prevăzute de OUG 30/2020 modificată și completată de OUG 32/2020 pentru acordarea șomajului tehnic.

„Platforma aici.gov.ro vine atât în sprijinul cetățenilor, al companiilor private cât și a instituțiilor publice. Îi îndemn pe toți angajatorii care vor să aplice pentru șomaj tehnic să folosească această platformă.  Vor găsi acolo documentele de care au nevoie pentru obținerea șomajului tehnic și tot acolo le vor depune după completare,” a declarat Victor Picu, președinte ANOFM.

Platforma aici.gov.ro își va extinde în perioada următoare funcționalitățile. Astfel, în mod etapizat, toate instituțiile publice din România se vor putea înrola pentru a răspunde rapid solicitărilor cetățenilor, în format electronic.

Serviciul Comunicare și Secretariatul Consiliului de Administrație

 

screenshot aici.gov.ro - platforma online pentru acordarea șomajului tehnic

screenshot aici.gov.ro – platforma online pentru acordarea șomajului tehnic

ANOFM somaj tehnic INFO CALL CENTER program

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre șomajul tehnic, angajatorii pot suna la Call Center ANOFM 021-4444.000, de luni până joi între 09:00-16:00 și vineri între 09:00-13:00. Dacă toți operatorii sunt ocupați, sună la Autoritatea locală de care aparții (descarcă lista cu datele de contact AJOFM_si_AMOFM_Bucuresti pdf de pe site-ul anofm.ro).

Citește mai mult:

UPDATE 15.05.2020: Descarcă noul model de declarație pe proprie răspundere pe care o poți utiliza în perioada stării de alertă

UPDATE 11 Aprilie 2020: Descarcă noile formulare pentru șomajul tehnic pentru PFA, drepturi de autor și profesii liberale și află cum le depui

Șomajul tehnic: descarcă formularele necesare pentru PFA, profesii liberale și drepturi de autor și află cum le depui

Lansarea Platformei online COVID-19 Știri Oficiale și Ce Mă Fac

Întrebări și răspunsuri (inclusiv mai multe informații despre declarația pe proprie răspundere și adeverință angajator) adresate de Grupul de Informare Strategică

Descarcă declarația pe proprie răspundere și adeverința angajatori de pe platforma stirioficiale.ro

Descarcă formularul de acreditare pentru jurnaliști freelancers, necesar deplasărilor în interes profesional

Leave a reply (we review all comments)