Birdville @ Point

birdville

Birdville @ Point

Fiecare mișcare a celor patru performeri dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real.
Cuvintele și sunetele lor rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit și un teritoriu al emoțiilor incerte.

Birdville este și un spectacol de dans la care, surprinzător sau nu, poți râde în hohote. Te provoacă, te destinde, te introduce în această lume generată numeric unde singura constantă este schimbarea.

Simona Deaconescu: “Mi-a plăcut comentariul unui spectator, anume că n-a plecat de la Birdville cu un sentiment de angoasă, ci că spectacolul i-a creat o mare bucurie. Eu nu mai simt nevoia de dramă. E atâta dramă, o vezi și automat te încarci negativ zilnic. De ce s-o mai pun și pe scenă?”

Co-producție POINT și Tangaj Dance
Coregrafie: Simona Deaconescu
Performeri: Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Simona Dabija, Cosmin Vasile
Multimedia & Platforme interactive: KOTKI visuals
Scenografie: Andreea Simona Negrilă
Sound design: Denis Bolborea
Light design: Dragos Petrișor

****
Spectacolul în versiunea curentă a fost prezentat în premieră, pe 20 aprilie, în cadrul festivalului NOVA (creat și organizat de POINT). Inițial și-a început traseul la WASP – Working Art Space and Production (București) și ulterior s-a dezvoltat în studiourile Battery Dance (New York City), unde coregrafa Simona Deaconescu a fost rezidentă în august 2014.

O primă variantă Birdville a avut premiera în cadrul eXplore dance festival 9 (București) și a fost prezentată la Ars Electronica Deep Space în cadrul Lange Nacht der Bühnen (Linz) și la Istanbul în cadrul festivalului Art Dialogues (Turcia), precum și în cadrul unor festivaluri și platforme de prezentare din Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

 

Leave a reply (we review all comments)