Cap și pajură [film] – proiecție și Q&A – Visssual

Cap și pajură @ Visssual

Joi, 16 mai, de la 20:00, la Visssual continuă seria de proiecții propuse de CineClub Brașov cu filmul Cap și Pajură (r: Nicolae Constantin Tănase), un lungmetraj ficțiune inspirat din fapte reale.

SINOPSIS
În urma unui accident într-un bar, Laurențiu se lovește grav la cap, dar refuză tratamentul așteptând întoarcerea fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva extrem de important.
O perspectivă intimă asupra ultimei zile din viața lui Laurențiu, încercând să recompună piesele de puzzle privind temerile și deciziile care au dus la acest final.

NOTA REGIZORULUI
„Cap și Pajură” este o încercare de a genera empatie pentru povestea lui Laurențiu, care era de vârsta mea când a suferit o moarte agonizantă. Este o privire în spatele știrii TV, care se concentrează doar pe faptul că el a cerut să asculte același cântec de zece ori la rând și că, în mod natural, asta a dus la a fi lovit cu o sticlă în cap.
Consider că înțelegerea lui Laurențiu, printr-o explorare cinematică bogată a ultimei sale zile de viață, va contrabalansa stigmatizarea socială pe care o are – alegerea melodiei, o „manea”, care a dus la moartea lui. Prin acest film mi-am propus să vorbesc despre prejudecăți și nepăsare în România de astăzi.

___

Proiecție realizată în prezența regizorului Nicolae Constantin Tănase.
Moderator: Robert Gabriel Elekes

___
Preț bilet: 10 lei

Leave a reply (we review all comments)