Pelicam Film Festival 2019

Pelicam Festival International de Film Tulcea 2019

Pelicam Festival International de Film Tulcea 2019

S-au încheiat înscrierile pentru ediția 2019 a Festivalului PELICAM – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, singurul eveniment cinematografic din România dedicat în întregime mediului înconjurător. Filmele care vor ajunge în selecția finală vor fi proiectate în premieră națională la cea de-a 8-a ediție a festivalului, care avea loc între 20-23 iunie la Tulcea.

Regizori, producători și distribuitori de film din 36 de țări și-au înscris filmele la una dintre cele patru categorii internaționale ale Competiției de film: Competiția Oficială de Lungmetraje, Competiția oficială de Scurtmetraje, Black Sea Docs – secțiunea dedicată documentarelor din țările învecinate Mării Negre, cu tematici din această zonă și Fresh Perspectives: dedicată filmelor documentare create în special pentru publicul tânăr, care propun sau prezintă soluții pentru un stil de viață sustenabil.

Cele 150 de filme înscrise vor fi evaluate de către selecționerii Pelicam, urmând ca până la finalul lunii aprilie să fie anunțată selecția oficială pentru fiecare secțiune competițională.

Documentarele ecologice propuse vin din partea unor cineaști din zone variate ale lumii: Israel, Germania, Austria, Suedia, Franța, Italia, UK, Irlanda, Spania, Elveția, Norvegia, Finlanda, Grecia, Insulele Azore, România, Republica Moldova, Bulgaria, Albania, Lituania, Rusia, Turcia, Crimeea, Macedonia, Pakistan, Indonezia, Thailanda, India, Kazakhstan, Kyrghistan, Canada, SUA, Brazilia, Argentina, Mexic, Ecuador și Chile.

Cineaștii ale căror filme vor fi incluse în Competiția Oficială vor concura pentru Marele Premiu în valoare de 2,500 de euro oferit de Primăria Municipiului Tulcea, în timp ce realizatorii de film ale căror filme vor fi parte din competiția Black Sea Docs vor putea obține un premiu în valoare de 3,000 de euro pentru a fi utilizat în servicii de post-producție oferit de Cinelabs România. Finaliștii competiției Fresh Perspectives vor avea șansa obținerii unui premiu de 500 de euro, oferit de Fundația pentru Parteneriat.

În 2018 Pelicam a adus la Tulcea, pentru al șaptelea an consecutiv, peste 30 de filme în premieră națională, regizori internaționali premiați, organizații de protecția mediului și jurnaliști.

 

 

Vote your favourite festival: POLL: What are the most exciting festivals in Romania, 2019?

Leave a reply (we review all comments)