Recital cameral – Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Recital cameră - Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Sâmbătă, 30 martie, de la 19:00, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov prezintă recital cameral cu:

Kondorosi Karolina – vioară
Matsunaga Minami – pian
Bodor Ágnes – violoncel

În program:
Cezar Frank: Sonata pentru vioară și pian în La major
Bartók Béla: Adagio
Dmitri Șostakovici: Trio cu pian în mi minor, nr. 2 op. 67

Kondorosi Karolina și-a început studiile muzicale la vârsta de șapte ani, la Școala de Muzică Ferencsik János din Balatonfüred. După absolvirea Liceului Dohnányi Ernő din Veszprém, a fost admisă la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc, unde studiază și în prezent la clasa de vioară a lui Szabadi Vilmos. Studiază muzica de cameră cu profesori precum Rolla János, Fejérvári Zoltán, Kováts Péter, Kiss Péter și Fejérvári Zsolt. În 2018 a studiat cu Anne Shih la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, cu bursă Erasmus. Participă frecvent la cursuri de măiestrie, studiind cu Arkadij Winokurow, Anne Shih, Takács-Nagy Gábor, Pauk György, Bruno Canino și Pierre Amoyal. În 2016 a participat la Tbilisi la un workshop de muzică de cameră, pe tema muzicii lui Bartók și a artiştilor contemporani. În 2017 s-a bucurat de mentoratul Academiei de Orchestră oferit de Orchestra Filarmonicii Naționale din Budapesta. Din 2017 cântă adesea împreună cu Minami Matsunaga.

Matsunaga Minami s-a născut în localitatea Kanazawan (Japonia). În anul 2017 a absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta la clasa de pian a lui Nádor György, în prezent pregătindu-se ca profesor de pian. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Falvai Sándor și Boris Petrushansky. Pe parcursul carierei sale a obținut numeroase premii la concursuri internaționale organizate în Japonia (Tokio, Fukui, Osaka), Italia (Roma, Barletta), Ungaria (Budapesta, Vác, Debrecen) și a concertat cu violoniști de marcă internațională precum Román Mikola și Szabadi Vilmos.

Bodor Ágnes a început studiul violoncelului la Budapesta, la Școala de Muzică Solti György, continuându-și studiile la Conservatorul Bartók Béla. La vârsta de 16 a obținut o bursă, astfel că timp de un an a studiat la Madrid cu Michal Dmochowski. Studiile universitare și le-a început în Germania, la Münster, în prezent fiind în an terminal la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, la clasa profesorului Varga István. A frecventat cursurile de măiestrie susținute de Gustav Rivinus, Frans Helmerson, Perényi Miklós, Josef Podhoransky, Rohmann Imre.

Leave a reply (we review all comments)