Slow Food Târgu Mureș: Pop-Up Shop, Talk &Degustare la Acuarela

Slow Food Târgu Mureș: Pop-Up Shop, Talk & Degustare la Acuarela

Slow Food Târgu Mureș: Pop-Up Shop, Talk &Degustare la Acuarela

În primele zile de primăvară, 16-17 martie, Slow Food Târgu Mureș ∙ Marosvásárhely, cea mai nouă comunitate Slow Food din România, vine la București cu produse de la 10 producători locali responsabili.

Pop-up shop-ul cuprinde brânzeturi maturate, cărnuri artizanale, dulcețuri și siropuri fără zahăr, miere și creme de miere, micro-verdețuri, răsaduri, pastă din semințe de dovleac, biscuiți de casă neîndulciți cu zahăr, ceaiuri și condimente bio, pălincă.

O parte din produse pot fi degustate într-un meniu semnat de Andreea Luca și echipa mixtă Slow Food Viscri & Viscri 32 – White Barn and Blue House la Acuarela (Str. Polona nr. 40).

Claudia Rânja și apicultorul Szabolcs Fagarasi vor fi prezenți timp de 2 zile pentru a povesti despre comunitatea lor și cele mai importante proiecte Slow Food din zonă: biblioteca de semințe, grădinile urbane, evenimentele gastronomice rurale din acest an etc.

Pop-Up Shop & Talk este un proiect al Asociației Cuimbold care aduce la București oameni, povești și inițiative care fac lucrurile să fie mai bune.

Asociaţia Culturală Imbold (Cuimbold) are 2 sucursale: una în București și una într-un mic sat din Transilvania (Viscri – Deutsch-Weißkirch – sat Unesco).  Proiectele ei sunt cel mai adesea un du-te-vino între mediul rural, plin de elemente care merită descoperite și conservate și zona urbană, care poate fi un catalizator pentru schimbările pozitive de la sat.

Găzduit de Acuarela, avanpost RADIO GUERRILLA.
Parteneri: Slow Food Viscri, Slow Food Sibiu, Asociatia My Transylvania. Eat-local.ro, Viscri 32 – White Barn and Blue House

Leave a reply (we review all comments)