Zilele și Gala Superscrieri 2019

Zilele și Gala Superscrieri 2019

Zilele și Gala Superscrieri 2019

24 martie: Zilele Superscrieri revin cu o zi plină la Apollo111. Pregătim pentru tine un playground în care îți vei putea întâlni jurnaliștii preferați, dar și oameni din ONG-uri care lucrează ca tu să fii un cititor mai bun. Programul nostru cuprinde ateliere, un talk, o expoziție, o nouă ediție a Cercului de Donatori cât și un eveniment de seară cu totul special – SuperZiceri.

11:00 – 13:00: [proiecție] film One World România: Chaco (Argentina – Italia, 2017) Regizorul filmului, Daniele Incalceterra, se confruntă cu o birocrație frauduloasă, interesele financiare ale politicienilor și ale traficanților de droguri dar și cu băștinașii când moștenește o bucată de pământ în Paraguay pe care nu vrea să o vândă corporațiilor agricole corupte care dețin tot pământul dimprejur ci să o returneze proprietarilor de drept, tribul Guarani Ñandeva.
Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-one-world-romania-2019-chaco

11:00 – 13:00: [atelier] Atelier media literacy – CJI cu Ioana Avădani. Un șobolan gras rămâne prizonier într-o gură de canal. Opt pompieri și un veterniar îi sar în ajutor. Zeci de publicații preiau știrea. Zeci de mii de oameni comentează. De ce?
Detalii & înscrieri: https://www.facebook.com/events/789552124743938/

13:30 – 15:30: [atelier] Data visualisation – Răzvan Zamfira (Interrobang Studio) & Vlad Odobescu (DoR). Cum să-ți implici spiritul de analiză, un ochi atent (de jurnalist sau nu) și oleacă de skill de designer ca să redai într-o formă cât mai simplă informații elaborate și complexe.
Detalii & înscrieri: https://www.facebook.com/events/969842356541175/

13:30 – 15:00: [talk] Rolul publicului în jurnalismul de investigație. Fiecare om dispus să vorbească e o resursă, o rotiță care poate pune lucrurile în mișcare. Un reportaj sau o investigație înseamnă și multă muncă de convingere dusă pentru a le explica oamenilor de ce e important să vorbească, că pot schimba lucruri și că nu sunt singuri. Moderează Diana Oncioiu (dela0.ro), participă Paula Căbescu (Centrul de Investigații Media), Victor Ilie (Inclusiv), Andrei Leonte (Info Sud Est), Andreea Pocotilă (Vice România).

Accesul la Zilele Superscrieri pentru toată ziua este liber, cu o donație recomandată de 20 de lei.

25 martie: Gala Superscrieri 2019 înseamnă că aflăm împreună în cocheta sală Studio a TNB care sunt cele mai bune materiale ale anului 2018. Anul acesta, oferim 100 de locuri la Gală pentru aceia dintre voi care vor să fie alături de noi și să-i cunoaștem împreună pe jurnaliștii care ne schimbă lumea în care trăim.

Accesul la Gala Superscrieri 2019 este pe bază de invitație.

***
Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității. Mulțumim BRD-Groupe Société Générale, de 5 ani partenerul strategic de bază al Superscrieri, FAN Courier și Medlife, parteneri de creștere, care investesc în extinderea proiectului; Friends\TBWA, Romanian Business Leaders, Kaufland Romania, ENEL, Orange, Bitdefender, sponsori de categorie și susținători de bază ai premiilor.

Leave a reply (we review all comments)