Eu sunt. Eu cânt. Eu dansez. – Atelier de cântec și dans

Eu sunt. Eu cânt. Eu dansez. - Atelier de cântec și dans

Eu sunt. Eu cânt. Eu dansez. – Atelier de cântec și dans

Pornim de la A Fi. Ne centrăm în prezent. Ne conectăm la cântecul și dansul lui Aici și Acum.

Printr-o joacă prezentă și conștientă, vom descoperi rezonanțe lăuntrice și moduri de comunicare prin mișcări, cântec și armonii. Stând „de vorbă” cu noi înșine și cu cei din jur printr-un limbaj muzical, emoțional și dansant, ne vom conecta cu vocea și corpul nostru pentru a ne lăsa în voia spiritului autentic, în exprimarea liberă pe care și-o dorește.

Experiența individuală în cadrul atelierului va fi ghidată spre acceptarea a tot ceea ce este, redescoperirea aspectelor profunde ale fiecăruia și bucuria de a fi.

Povestea ÎnCERc a început în martie 2016 când Petra Acker (singer&songwriter) și Anamaria Guguian (performer și facilitator) s-au întâlnit și au decis să lucreze împreună la un concept nou și amplu: ateliere de dans și cântec (circle-singing) destinate tuturor, indiferent de vârstă sau pregătire profesională. Atelierele sunt destinate atât muzicienilor și dansatorilor profesioniști, cât și începătorilor sau pasionaților de dans și cântec.

ÎnCERc este un proiect artistico-eliberator. Artistic pentru că folosește tehnici de lucru din arta muzicii și a dansului. Eliberator pentru că reușește să descopere în oameni potențialul nemăsurat pe care aceștia îl dețin și îi ajută să îl exprime.

Când?
9 februarie, 14h00 – 17h00

Unde?
Casa Armatei, Str. Lungă nr. 1A, Brașov

Contribuție?
70 lei

Înscriere: mesaj privat pe pagina de Facebook I Dance You, la adresa de mail idanc3you@gmail.com sau la telefon – 0726 689 713.

Cu cine?

Pe lângă activitatea de pe scenă, Petra Acker este îndrumător în cadrul unor workshopuri de Circle Singing și body-percussion pentru grupuri de toate vârstele, indiferent de formarea muzicală, de la cântăreți la non-muzicieni pasionați de exprimarea sinelui.
Circle Singing este o practică ce presupune improvizație muzicală spontană în grup, condusă de un leader care ‘inventează’ o linie muzicală simplă pe loc, preluată și cântată repetitiv de o parte din grup. Peste această melodie se adaugă alte câteva linii armonioase, construind un cântec pe mai multe voci, care se poate altera apoi prin schimbări de volum, opriri, schimbări de registru sau ritm și alte ‘artificii’.
Petra s-a simțit profund inspirată de această tehnică și a început s-o folosească în felul propriu, combinând-o cu actorie, percuție africană, mișcare conștientă, meditație și comunicarea spontană prin sunete, creând astfel conceptul ei propriu, Circle Sounds.

Anamaria Guguian – este consilier pentru dezvoltare personală, artist independent, fondatoare a proiectului I Dance You și organizator de evenimente culturale și de dezvoltare personală pentru copii şi adulţi. Este foarte influențată în munca sa de arte marțiale, de dans terapie, contact improvisation și dans contemporan. Din 2015 organizează cursuri de mișcare creativă în Brașov. Îi place să aducă dansul în locuri cât mai diverse și să danseze cu oameni din medii cât mai eclectice.

Leave a reply (we review all comments)