F R E E S H O P de iarnă – aduci și iei ce vrei –
Te invităm să-ți faci curat prin dulapuri zilele următoare și să vii joi la Macaz cu tot ce nu mai porți, nu-ți mai place sau ai primit cadou de crăciun de la familie.
Care poate fi cel mai bun moment pentru o curățenie serioasă
decât începutul de an?
Desparte-te de lucrurile ce nu-ți mai folosesc, ia-ți altele care te inspiră și intră în 2019 cu o energie nouă!
Facem Freeshop de iarnă deci te așteptăm cu haine în principal de iarnă! Cu cele de vară, dacă aduceți, nu avem ce să facem, cui să le donăm și nici unde să le depozităm.
Toate hainele groase/bune de purtat iarna ce rămân vor fi donate la CARUSEL.
——————————————————–
Manifestul Freeshopului:
Freeshopul functioneaza pe principiul impartirii de bunuri intre indivizi, reprezentand un proiect de auto-organizare anticapitalista (se opune ideii de bani care sunt investiti in consum).
Spre deosebire de magazin sau talcioc „tranzactiile” se fac fara bani si nu implica reciprocitatea, fapt ce contrazice logica fundamentala a pietei.
Freeshopul nu reprezinta un centru caritabil fiind deschis absolut tuturor celor care doresc sa ofere sau sa primeasca anumite obiecte. Astfel, acesta reprezinta unul dintre putinele contexte sociale in care toti indivizii sunt egali in drepturi si posibilitati de achizitionare bunurilor.
Pe langa valoarea materiala, obiectele din freeshop au si o valoare istorico-sentimentala purtand amprenta trecerii timpului, impreuna cu cea a posesorilor anteriori.
Componenta ecologica este de asemenea semnificativa, majoritatea lucrurilor din freeshop fiind refolosite si incurajand reciclarea.
In spatele ideii de freeshop exista o puternica semnificatie generata de circuitul bunurilor in natura si al apropierii intre indivizi care nu se cunosc personal. De asemenea, freeshopul reprezinta in sine un manifest anticapitalist spunand NU consumerismului, proceselor de productie, banilor si puterii cu care acestia ii investesc pe posesorii lor.