Laudă nimicului – Documentare la curte 2018

Laudă nimicului - Documentare la curte 2018

Laudă nimicului – Documentare la curte 2018

Peste vară, One World Romania la Școală se mută la curte! Pe 1 iulie deschidem al treilea sezon de filme documentare la firul ierbii*.

Vara aceasta pregătim filme care vorbesc din diferite perspective despre schimbările care se întâmplă în lume și despre cele pe care ni le dorim: Schimbări ale orașelor, clădirilor, structurilor sociale, ale oamenilor și ideilor, schibări care ne privesc și pe care le putem influența.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. La 20:30 se deschide poarta curții, la 21:00 începe filmul.

LAUDĂ NIMICULUI | Boris Mitić | Serbia, Croația, Franța, Olanda, Elveția, Finlanda | 2017 | 78 min

Nimicul nu se simte înțeles. Așa că fuge de acasă. Nimicul se perindă peste șapte mări și șapte țări, comentând la tot pasul: despre politică și istorie, iubire, viață și moarte. Vezi bine, Nimicul, un erou pe cât de abstract pe atât de omniprezent, e în tot ce facem. Acest film, mai puțin experimental într-un sens clasic și mai mult jucăuș, este o parabolă filmată de 62 de regizori de imagine din întreaga lume, narată de Iggy Pop pe muzică compusă de marii maeștri ai cabaretului Pascal Comelade și The Tiger Lillies.

Rezultatul e mai puțin existențial decât am crede l, era prima vedere: o mică bijuterie despre potențialitatea colaborării artistice și acea veche întrebare care ne bântuie de la frații Lumière încoace: cum filmezi nimicul?

*Pe parcursul verii, vor continua proiecții de film documentar, în curți ale caselor adolescenților pasionați de filme și ale colaboratorilor, dar și în cadrul unor evenimente culturale partenere. În curând vom anunța și lista completă a filmelor incluse în programul de vară.

PREMII SI FESTIVALURI:

2017: Locarno IFF
2017: IDFA
2017: Sarajevo FF
2017: El Gouna FF
2017: Jihlava IDFF

———————————————————————————-

Această proiecție face parte din proiectul ”Duo-caravana de filme documentare”, proiect cofinanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)