Anne Morgan, o americancă pe front

festivalul international de film istoric pessac la bucuresti

Anne Morgan, o americancă pe front

În 1917, în nordul Franței devastat în război, un grup de voluntare americance au depus eforturi pentru a ajuta populația civilă, a-i trata, a le oferi asistență materială și sprijin moral. În fruntea lor, Anne Morgan, femeie liberă și fiică a bogatului bancher John Pierpont Morgan. Acțiunea acestor femei a fost fotografiată și filmată, oferind o mărturie originală și captivantă a acelei epoci.
Născută în 1873, ca fiică a magnatului finanţelor JP Morgan, Anne Morgan ar fi putut fi doar un produs a acelei „Epoci de aur” americane, care ajutase la crearea averii familiei sale. Cu toate acestea, fiind o femeie energică şi cuceritoare, cu o libertate morală deosebită pentru acele vremuri, ea va decide să urmeze o cale complet diferită.
În 1914, Anne Morgan descoperă ororile conflictului şi decide să „salveze Franţa de barbarie”. În timp ce Statele Unite întră în război, se mută în Picardie pentru a ajuta populaţia: voluntarele sale americane deschid la Blérancourt un dispensar, traversează teritoriile devastate pentru a oferi ajutor, la volanul unui Ford T şi ale camioanelor pe care le conduc şi le repară singure.

Leave a reply (we review all comments)