Imbold Art Gathering la Acuarela

Imbold Art Gathering la Acuarela

Imbold Art Gathering la Acuarela

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 14:00, Imbold Pop up Gallery creează în Acuarela un spațiu de atelier pentru artiști cu ocazia Romanian Design Week. Sculptorii Misha Diaconu și Marian Mardare vor lucra la sculptura în fier „Mărul românesc”, ilustratorul Andrei Argaetic va desena live busbarul retro Volkswagen T2 și pictorul Victor Fota ne va dezvălui procesul creativ din spatele seriei Human Extension.

Sculptură> Misha Diaconu și Marian Mardare vor lucra live la o instalație artistică din mai multe tipuri de fier intitulată  „Mărul românesc”. Compoziția este o stilizare a unui pom încărcat cu mere și este lucrată la scară 1:1.

“Mărul românesc” face parte dintr-o serie de lucrări comisionate de Imbold și Acuarela cu sprijinul “Cidru Mândru”, lucrări care vor completa noul design al spațiului din strada Polonă 40.

     

Ilustrație> După proiectul “Muralium” de la Romanian Design Week 2017, Andrei Argaetic revine anul acesta cu un alt live drawing pe suport neconvențional.

Anul acesta, Andrei se va concentra pe redesenarea busul retro Acuarela, un Volkswagen T2 din anii ’60 transformat în bar și desenat prima oară de Kitră în 2012. Aici puteți urmări Muralium live drawing 2017.

Pictură> După prima expoziție personală de la Imbold, Victor Fota revine în spațiul din strada Polonă cu o selecție de lucrări din seria „Human extension” și un studiu fotografic al procesului creativ din spatele lucrărilor sale. Aici puteți urmări video evoluția lucrărilor work in progress. Conceptul are la bază legătura dintre om și mașinărie, ce se poate reduce defapt la legătura dintre functiile de bază ale unui organism (locomotorii și senzoriale) cu mediul înconjurator prin folosirea unor instrumente.

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România. Imbold este un generator de artă contemporană care îşi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, să aducă în lumină artiştii români contemporani.

www.cuimbold.ro

Leave a reply (we review all comments)