Love Cliché — Apel de proiecte

Love Cliché — Apel de proiecte

Love Cliché — Apel de proiecte

ATENȚIE, ARTIȘTI: Ceci n’est pas un cliché! Acesta nu e un clișeu! (dar ar putea deveni)

Îți place să te reinventezi constant? Dacă da, ia-ți clișeul preferat și redefinește-l artistic în cadrul “Love Cliché”! Te invităm să participi la o expoziție care chestionează înțelegerea pe care o avem în legătură cu anumite concepte, cuvinte sau idei ce au alunecat de-a lungul timpului în vastele locuri comune ale mentalului colectiv.

Care sunt clișeele care ne definesc ca artiști? Putem să lăsăm posterității următorul clișeu ce va străbate veacurile? Ce înseamnă, de fapt, să explorezi lumea clișeelor? Propune o lucrare de artă căreia nu-i e frică nici de kitsch, nici de meme, nici de “guilty pleasures”, iar noi o vom arăta lumii artistice din București — și, poate, mai departe de atât!

Te invităm, așadar, la un Salon al Dependenților de Clișeu în care lucrările vor ocupa un spațiu artistic deschis către public pentru prima oară cu această ocazie. Cei care vor să le ia acasă pot scrie pe un carnețel prețul pe care l-ar plăti pentru clișeul lor preferat, în timp ce-și pun la încercare propriile prejudecăți despre artă. Asta doar dacă vrei ca lucrarea ta să participe la un “silent auction” așa cum ni-l imaginăm.

Încurajăm stilul liber, fie că preferi pictura, sculptura, fotografia, mediile performative sau digitale. Important este să vrei să călătorești în teritoriile stereotipe pentru o experiență eliberatoare. Deadline? 7 mai 2018.

Expoziția va avea vernisajul pe 19 mai, de la ora 19:00 până târziu în noapte (căci artsy fără partsy e păcat) și va putea fi vizitată până pe 21 iunie 2018, între orele 13:00—20:00.

► Ce așteptăm de la voi?

• Nume, prenume, vârstă, oraș de rezidență;
• Link către website, profilul personal sau pagina de Facebook (unde putem vedea ce ați mai lucrat);
• Cel puțin o fotografie cu lucrarea, dacă ea este deja produsă;
• SAU o descriere ilustrată a unei lucrări în curs de producție.
📨 Totul trimis la adresa: asociatiahearth@gmail.com

► Despre HEARTH și membrii colectivului “Love Cliché”

HEARTH este un grup, un spațiu, o idee. Motivul principal pentru care existăm este acela de a insufla artiștilor curajul de a-și exprima și materializa ideile creative. Ne dorim ca arta să devină o parte din viața cât mai multor oameni, iar acest lucru nu se prea întâmplă decât dacă arta începe să apară în contexte familiare. Ne dorim ca artiștii să se cunoască și să colaboreze unii cu alții, în cele mai diverse forme, și să promovăm noile valuri ale artei românești până când vom da de un tsunami.

“Love Cliché” este co-produs de agenția de artă UNICAT, care funcționează ca o platformă de impresariat pentru talente emergente din artele vizuale prin producția de expoziții, evenimente și intervenții artistice atipice. | www.unicat.co

Comitetul “Love Cliché”: Oana Iordăchescu, Natalia Cebanu, Paula Valu, Elvira Lupșa, Vlad Tutunaru, Cristian Neagoe. În ei să dați cu piatra!

Leave a reply (we review all comments)