Oamenii Patrimoniului – Proiecție

  • by
oamenii patrimoniului

Hai marți de la ora 19:00 la Hub A să îi cunoști pe cei care au crezut în forța de regenerare comunitară a patrimoniului. Veți descoperi 5 povești de succes prezentate prin micro-documentare, care au reușit să reactiveze comunități locale prin inițiative de salvare a patrimoniului.

Oamenii Patrimoniului este despre aceia dintre noi care, la un moment dat, au ales să se dedice comunităților, să le ajute în reconstruirea identității lor și în dezvoltarea lor sustenabilă, pornind de la acel dram de autentic ce le definește: patrimoniul lor cultural.

Vizionarea seriei de filme durează aproximativ 1 oră și veți avea ocazia să îi cunoașteți pe #OameniiPatrimoniului de la Şcoala de VarAdoptă o Casă la Roşia Montană<Mihai Eminescu TrustAsociaţia Renascendis și Muzeul de Pânze şi Poveşti.

Fie că vorbim despre o veche biserică fortificată abandonată, transformată în obiect de studiu pentru copiii satului, de o țiglărie a cărei echipă a ajuns să acopere case din patrimoniul mondial, sau de cea mai veche mină de cărbune din România, transformată în centru cultural din ambiția unei echipe perseverente, toate aceste povești ne arată că, acolo unde oamenii cred în puterea de regenerare comunitară a patrimoniului, schimbarea există iar efectele sunt benefice.

Proiectul Oamenii Patrimoniului își propune să dezvolte o platformă online care să centralizeze inițiativele de salvgardare a patrimoniului construit și a celui imaterial. Echipa de lucru a proiectului propune o strategie integrată de promovare a poveștilor relevante și exemplele de bune practici, fie ele individuale sau colective, prin intermediul unor scurte documentare-interviuri video. Conexă componentei de informare va fi oportunitatea de implicare, ce va încuraja publicul larg să contribuie la aceste demersuri prin activități punctuale (voluntariat, contribuții financiare, vizitarea obiectivelor de patrimoniu etc.)

Oamenii Patrimoniului este un proiect al Asociației ARCHÉ, realizat cu sprijinul Electrica SA, prin programul de granturi „Electrica pune România într-o altă lumină”.

Leave a reply (we review all comments)