Treasure hunt la MNIR

  • by
Treasure hunt la MNIR

Treasure hunt la MNIR

Vânătoare de comori la MNIR: finisajul expoziției „Camera Lucida – O privire asupra Marelui Război prin bijuteria contemporană”

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) și Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană vă provoacă la o activitate inedită – treasure hunt – în trei dintre expozițiile temporare ale muzeului, sâmbătă, 30 septembrie 2017, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze universul Primul Război Mondial, prin intermediul bijuteriei contemporane și al obiectelor de patrimoniu. Indiciile îi vor purta într-o călătorie vizuală prin expozițiile „Camera Lucida”, „Centenar. Mărăști, Mărășești, Oituz” și „România în Marele Război”, printre instalații interactive, reconstituiri de tranșee și câmpuri de luptă, dar și obiecte de patrimoniu. Bijuteria contemporană, ca formă de artă de sine-stătătoare, se alătură istoriei ca vector de comunicare vizuală, liant social și educatie emoțională.

Cu această activitate se închide, în acest week-end, expoziția temporară „Camera Lucida – O privire asupra Marelui Război prin bijuteria contemporană”, semnată de Assamblage, co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și găzduită de Muzeul Național de Istorie a României în perioada 13 – 30 septembrie a.c.

„Camera Lucida” prezintă două instalații interactive de bijuterie contemporană și include o selecție curatorială a expoziției „Room 40 – Descifrarea designului contemporan”, prezentată pentru prima dată în cadrul expoziției centrale Romanian Design Week 2017. Proiectul aduce laolaltă peste 30 designeri români și internaționali, din SUA, Costa Rica, Coreea de Sud, Franța, Spania, Mexic, Finlanda, Italia etc, selectați în urma unui concurs internațional de proiecte.

Vânătoarea de comori se va desfășura sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 18:00 la sediul MNIR din Calea Victoriei nr. 12, București, iar la ora 18.00 se va extrage câștigătorul, care va primi o bijuterie semnată de Diana Toboșaru (Anayd Blu), aflată în expoziția „Camera Lucida”.

*Intrarea se face pe baza biletului general de acces în muzeu.
___________________________________________________
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Relaţii cu Publicul
Tel. 021.315.82.07 / int. 1008; Tel: 021. 313.19.25
E-mail: pr.mnir@gmail.com; relatiipublice@mnir.ro
http://www.mnir.ro/, http://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_, http://instagram.com/mnirpage

Leave a reply (we review all comments)