Școala feministă de vară @ CNDB, DESCHIS Gastrobar, TBA

Școala feministă de vară @ CNDB, DESCHIS Gastrobar, TBA

În Bucureștiul liniștit și lipicios de august, invităm adolescente curioase într-o călătorie de autocunoaștere și explorare feminină.

Colectiva Vagenta și Black Button lansează apelul pentru Școala feministă de vară, un exercițiu creativ de conectare a două generații de femei care să împărtășească experiențe de viață, idei și cunoștințe.

Căutăm tinere între 16 și 20 de ani care să fie interesate să se joace cu puzzle-ul experiențelor personale pentru a da voce inteligenței, creativității, complexității și diversității feminine, independent de orientare sexuală, religie, etnie sau istorie.

Ghidate de super eroinele noastre preferate, Rucsandra Pop, Paul Dunca, Oana Maria și Andreea Tron, vom crea, împreună, un produs cultural care se va folosi de medii diferite (corp, voce și design de costum).

Programul școlii de vară
2, 3, 4 august – întâlniri introductive (la Deschis Gastrobar)
7-11 august – workshop colaborativ de exprimare prin voce și prin corp (la CNDB)
10, 17 august – întâlniri deschise în cadrul cărora femei pe care le admirăm ne povestesc experiențele lor de viață (TBA)
14-18 august – workshop colaborativ de exprimare prin voce și prin corp (la CNDB)
21-25 august – workshop de design de costum și scenografie (în atelierul privat al trainerului)
28, 29, 30 august – întâlniri de finalizare a proiectului practic (la Deschis Gastrobar)
Programul este flexibil, dar participarea la întâlnirile introductive și 60% din restul activităților este obligatorie.

Dacă vrei să participi, completează formularul din link-ul de mai jos până pe 17 iulie:
https://goo.gl/forms/eidLg3wtxbY5ikLs1.
În urma selecției, vei primi un mail de confirmare până pe 20 iulie.

Participarea este gratuită.

Vagenta este un colectiv care chestionează și explorează perspective feminine. Promovăm valori precum dreptul de expresie, egalitatea între sexe, libertate intelectuală, cât și libertăți ce tin de propriul corp, sororitate si ne dorim crearea unui context colectiv, un safe space pentru explorări individuale sau în grup.

Asociația Black Button îşi propune să informeze şi să inspire. Idei inovatoare, subiecte incomode, perspective inedite și argumentaţii solide sunt lucrurile pe care ne propunem să le aducem comunităţii de cititori implicaţi, atât online, cât şi offine.

PARTENERI: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, @DESCHIS Gastrobar, SUB25, Super, Plic, o revistă, Dissolved Magazine

Mulțumiri și ♥ Aitch, Lea Rasovszky, Sorina Vazelina, Alina Marinescu

Proiect co-finanțat de A.F.C.N
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)