h.e.art – humans embodying art

h.e.art – humans embodying art

Coregrafa şi dansatoarea Valentina De Piante Niculae va prezenta proiectul „h.e.art – humans embodying art” (Awareness Through Movement ® in Education) în seara demiercuri, 14 iunie, de la ora 19.30, la sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești 80-82. Intrarea este liberă.

H.e.art este un proiect pilot dedicat noilor generaţii de elevi şi de profesori, în care aspectul ştiintific al felului în care învaţă sistemul nervos se îmbină cu practicile corporal-mentale ale Metodei Feldenkrais® şi cu cele expresive din lumea artistică.

Prezentarea va introduce fiecare spectator într-o lume sonoră, vizuală și kinestezică, creată în cadrul laboratoarelor h.e.art. Ea va fi urmată de un atelier deschis tuturor și o mini-conferinţă despre rezultatele la care a ajuns echipa proiectului.

Pagina de facebook a proiectului – aici

Dacă eşti un coregraf aflat la început de drum, te îndemnăm să te înscrii în programul Twenty18 al reţelei europene Aerowaves, care tocmai a deschis apelul pentru proiectul anual prin care îşi propune să-i descopere pe cei mai promiţători 20 de artişti de dans contemporan din Europa.

Aplicaţiile se înregistrează la adresa http://www.aerowaves.org/artists/opportunities-for-artists, iar data limită este 12 septembrie 2017.

Indiferent dacă eşti sau nu selectat ca artist Aerowaves, reţeaua îţi oferă şansa de a îţi programa creaţia în cadrul evenimentelor de profil din ţările partenere.

De asemenea, reţeaua îi poate programa pe artiştii selectaţi în cadrul festivalului său anual, intitulat Spring Forward. Aerowaves garantează prezentarea a cel puţin 15 dintre cei 20 de artişti din programul Twenty la fiecare ediţie a festivalului. Mai multe detalii aici:http://www.aerowaves.org/

Succes!

Festivalul Internațional de Contact Improvisation debutează la CNDB pe 16 iunie, iar pe lângă clasele intensive programate în fiecare zi între 17 și 22 iunie, organizatorii le-au pregătit celor care nu participă la festival câteva evenimente deschise publicului.

E vorba despre Jam Session for EveryBODY, din 17 iunie, de la ora 19.00, și Jam Session – Focused Dance, programat pe 18 iunie, de la aceeași oră.

De asemenea, pe 22 iunie, în încheierea festivalului, profesorii Contact Bucharest Festival 2017 – Adrian Russi (Elveția), Susanne Martin (Germania), Stephen Batts (Irlanda), Alexandra Soshnicova și Sergey Golovnea (Moldova) – vor crea în timp real un spectacol de dans fără nicio coregrafie sau scenariu prestabilit. Informații despre bilete aici.

Lose yourself to dance!

Copyright © CNDB 2017, All rights reserved.

Our mailing address is:
office@cndb.ro

Leave a reply (we review all comments)