Premiile CNDB 2016 @ Centrul Național al Dansului București

  • by
Afis PremiileCNDB2016

Premiile CNDB 2016 @ Centrul Național al Dansului București
10 Decembrie, 19:30

A treia ediție a Premiilor Centrului Național al Dansului București (CNDB) are loc pe 10 decembrie, la sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești 80-82. #PremiileCNDB2016 vor include – pe lângă decernarea deja tradiționalelor cărămizi gravate și a diplomelor desenate de Dan Perjovschi- muzică live, surprize performative și, bineînțeles, dans!

Iată programul evenimentului:

  •  19.30: Cocktailuri în sala Foaier
  • 20.30: Ceremonia de decernare
  •  21.30: Concert Omelette
  • de la 22.30 până la ultimul petrecăreț: dans pe scena sălii Stere Popescu!

Nominalizații din 2016 sunt, în ordine alfabetică:
Maria Baroncea
Brynjar Åbel Bandlien și Rui Catalao
Miki Braniște

Gigi Căciuleanu
grupul Contemp
Andreea David
Simona Deaconescu
Valentina De Piante
emisiunea radio Dimineatacrossover
Paul Dunca
Ștefania Ferchedau
Florin Flueraș și Brynjar Åbel Bandlien
Mircea Ghinea
Raluca Ianegic
Infinite Dance Festival (Oradea)
Răzvan Mazilu
Mihaela Michailov
Andreea Novac
Arcadie Rusu
Gabriela Tudor
emisiunea radio Vorba de Cultură
În procesul de nominalizare pentru premii au mai fost propuse și alte personalități, precum Iulia Popovici, Vava Ștefănescu sau Carmen Coțofană, care în 2016 se situează, din păcate, într-o poziție de conflict de interese, fiind angajate ale Ministerului Culturii, respectiv Centrului Național al Dansului București. Nominalizările lor vor fi păstrate pentru prima ediție la care vor deveni eligibile.
„Anul care se încheie a fost greu, frumos și a trecut repede la CNDB. În sfârșit sărbătorim intrarea dansului pe ușa din față a culturii românești, odată cu decizia de a primi ca sediu sala Omnia. CNDB a fost ocupat, apoi închiriat și acum devine de instalat. .

Ne mutăm în curând înapoi în centru. Reușitele noastre au fost răsplătite cu un buget care a permis reluarea selecției de proiecte și mărirea numărului de angajați. Și pe viitor avem planuri mari, dorim să cucerim noi frontiere prin deschiderea unor filiale în importante orașe din România – Iași, Cluj, Timișoara – și prin începerea activității unei editurii proprii.

La #PremiileCNDB2016 sărbătorim aceste lucruri și veți vedea rezultatul donației creative din partea comunității de dans contemporan din România, cu tema sala Omnia. Desigur, îi veți cunoaște și pe laureații de anul acesta. Nominalizările sunt diverse și mult mai numeroase decât în anii trecuți, pe măsură ce reușim să construim cărămidă cu cărămidă un eveniment, o comunitate și o instituție”
Vava Ștefănescu, managerul CNDB

Ca în fiecare an, premiile sunt de excelență, recunosc o valoare și nu ierarhizează. De asemenea, ca în anii trecuți, diplomele oferite de CNDB sunt desenate de Dan Perjovschi, iar trofeele sunt sub forma unor cărămizi gravate și decorate cu foiță de aur. #PremiileCNDB2016 vor fi acordate în urma nominalizărilor făcute de board-ul artistic al instituției și de premianții din 2014 și 2015.

Laureații din 2014 sunt Ioan Tugearu, Silvia Ghiață, Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș, Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs.

Laureații din 2015 sunt Liana Tugearu, Mădălina Dan, Miriam Răducanu, Eduard Gabia, Florin Fieroiu.

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Graphic Front, Umblat.ro, BeauMonde

 

Leave a reply (we review all comments)