Apus Acustic 07: Taraful lui Caliu din Clejani @ Grădina Floreasca

  • by
Apus Acustic 07: Taraful din Clejani

Apus Acustic 07: Taraful lui Caliu din Clejani @ Grădina Floreasca
22 August, 20:00

Grădina Floreasca, oaza de verdeață localizată în inima orașului, prezinta o seară de excepție alături de Taraful lui Caliu din Clejani.

Lăutarii din Clejani sunt probabil printre cei mai inspiraţi şi înflăcăraţi lăutari din România. Stilul muzical exuberant al regiunii sudului lor natal i-a stimulat cu siguranţă în această privinţă. Taraful lui Caliu din Clejani aduce împreună legende ale muzicii lăutărești, membri ai binecunoscutului Taraf de Haidouks: Gheorghe „Caliu” Anghel, Constantin „Dinu” Sandu, Sile de la Clejani, Ninel Băsaru.

Gheorghe „Caliu” Anghel, cel mai vechi membru Taraf de Haidouks, este subţire şi arătos ca un prinţ indian. Un improvizator inspirat, el stăpâneşte perfect stilul şi repertoriul „clasic” al satului, dar preferă incontestabil muzicile moderne, urbane-lăutăreşti.

Constantin „Dinu” Sandu este luminos, ager, sensibil, elegant şi plin de umor. Vocea lui este gingaş învăluită de vârstă şi nicotină, iar inflexiunile sale minunate îşi lasă amprenta pe ultimele magnifice balade ce mai pot fi auzite astăzi la Clejani.

Costică Dinu este cel mai bătrân lăutar din Clejani, la cei 82 de ani duce cu bucurie mai departe moștenirile muzicii ţărăneşti.

Sile de la Clejani. Improvizaţiile sale instrumentale de bas sunt uluitoare. El este întruchiparea stilului muzical ultim, mai decis urban, în comuna Clejani – fascinaţia pentru muzica lăutărească de Bucureşti vine în sat odată cu el.

Ninel Băsaru este un ţambalist genial. Stilul său, cu predilecţie rural, diferă de cel al majorităţii ţambaliştilor din Muntenia de astăzi.

Eveniment susținut de PRTIST.

Grădina Floreasca propune o nouă serie de evenimente muzicale pentru acest sezon. “Apus Acustic” va găzdui artiști din mai multe genuri muzicale, de la bossa nova, blues, până la folk și chiar îmbinarea armonioasă dintre acestea. Pasionații de muzică live se vor răsfăța cu o cină delicioasă alături de prieteni într-un cadru sonor fabulous în serile răcoroase de vară.
————————–————–
Rezervări – 0755 085 967
Apus Acustic 07

Leave a reply (we review all comments)