Adrian Newell Paun - ’98

Last updated on July 6th, 2017 at 10:34 pm

Reading time: 3 minutes

În urmă cu trei zile, pe 21 Iunie 2016, ora 18 la Centrul Artelor Vizuale Multimedia a avut loc vernisajul expoziţiei 98 semnată Adrian Newell Păun, curatoare Simona Dumitriu.

Adrian Newell Păun s-a născut în București. Refugiat din motive politice în Statele Unite, a revenit în România după ’90 unde s-a implicat constant în activismul pentru drepturile LGBT.

Desenele din ’98 adună multe din ce voiai să iei cu tine de acolo, din anul dinaintea întoarcerii definitive. Foștii iubiți, partenerul de viață, rana la picior a prietenei lez, colțul de curte, un moment în care norii arătau chiar bizar, obiecte din casă, toate drag queens pe care le cunoșteai (‘travestite’, spui tu), referințe abstracte din albumele de artă, triunghiul roz peste aburul lagărelor de concentrare. – Simona Dumitriu

Adrian Newell Paun - ’98Adrian Newell Paun - ’98Perioada în care expoziția poate fi vizitata este 22 Iunie2 Iulie după următorul program:
Marți – Vineri 3 – 7 pm, Sâmbătă 2 – 6 pm.
VJ VLC

1 Comment
  1. […] procleților. Adrian Newell Păun oficia o cununie. Un an mai târziu, pe 21 Iunie, la CAV avea loc vernisajul expoziției ‘98, unde era expus un jurnal vizual queer desenat de […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account