Vladimir Șetran: Cahiers du Cinéma @ Galeria AnnArt

Vladimir Șetran - Cahiers du cinema

Vladimir Șetran: Cahiers du Cinéma @ Galeria AnnArt
24 Martie, 18:00-20:00

Galeria AnnArt vă invită la vernisajul expoziţiei Vladimir Șetran: Cahiers du cinéma joi, 24 martie 2016, ora 18:00-20:00.

A cincea expoziţie personală la AnnArt, Cahiers du cinéma, face o incursiune în opera ultimilor 10 ani ai artistului plastic Vladimir Șetran, prezentând în premieră faimoasele şi neştiutele caiete ale artistului: desen, pictură, mixed-media. Pe parcursul celor două săptămâni, vom prezenta  peste 100 de caiete, diverse tematic şi ca tehnică – de la nuduri la câini, de la flori şi grile grafice la pete abstracte de culoare. Multe dintre acestea sunt obiecte de artă în sine, realizate de artist în colaje din material textil, metalic şi fibre naturale.

Expoziţia propune o experienţă insolită a vizionarii caietelor, invitându-vă să luaţi loc în fotoliile realizate în serie limitată de Irina Pogonaru | Photoliu: veţi putea răsfoi, filă-cu-filă, acest tezaur creativ care, în timp, îşi va găsi cu siguranţă locul în spaţii muzeale şi ale unor colecţii private de artă.

Artistul va fi prezent la vernisaj şi va lua parte la o conversaţie cu Gabriela Massaci şi Aurelia Mocanu, despre modul cu totul neobişnuit în care îşi compune opera la anii senectuţii.

Artist dexter, tonic, polimorf şi iradiant ca un big-band,Vladimir Şetran ne oferă o lecţie imbatabilă de creativitate pornind de la un stimulul oarecare, motiv figurativ sau o vocală cromatică. În Caiete, numerotate ritos pe copertă în cifre romane, se depliază o stare de libertate creatoare seniorială. Iată un artist care poate improviza pe cel mai banal pretext grafic, serii de zeci şi zeci de variaţiuni ale unui motiv plastic: desen ritmic, abstract, câmp cromatic tranşant, căutări de ton rar, chimic, sau pasaje fin colorate.

Aurelia Mocanu, critic de artă

Expoziţia este însoţită de un text critic semnat de Aurelia Mocanu şi de un scurt film making-of; este deschisă pentru public pană sâmbătă, 9 aprilie 2016. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro

 

luni – sâmbătă 11– 19

+40 77 333 83 94 | +40 31 437 95 32
office@annartgallery.rowww.annartgallery.ro

Leave a reply (we review all comments)