iNSANLAR live @ Control

  • by
Red Bull Music Academy pres. iNSANLAR live @ Control

iNSANLAR live @ Control
19 Februarie, 23:00

Absolvenți ai Red Bull Music Academy, pretendenți la titlu și party aficionados, reuniți-vă pentru o seară cu accente levantine în compania turcilor de la iNSANLAR, a românilor gone international Khidja și a unuia dintre rezidenții noștri preferați, Dragoș Rusu!

 

● iNSANLAR (=“oameni”) e o trupă înființată în Istanbul la sfârșitul lui 2010 de muzicienii Cem Yıldız, Barış K, Hogır, Alican Tezer, Dr. Sinan Tansal, Müslüm Döner, Bahar Sarah, Mini Bashekim și frații Ayyuka. iNSANLAR se remarcă printre proiectele electro-orientale ale lui Barış K. (al cărui prenume se traduce, la rândul său, prin “pace”), mai cunoscut publicului român după petrecerea “Confessions of a Turkoholic” din 2014. Primul release al iNSANLAR, “Kime Ne”, un jam session live pe baze tradiționale inspirate din sunetele Anatoliei, a fost remixat nu o dată, ci de două ori de Ricardo Villalobos, punând ritmurile turcești pe harta iubitorilor de muzică electronică cu accente etnice.
https://soundcloud.com/insanlar
http://www.rbmaradio.com/shows/baris-k-turkish-delight-i-eurasia-mix

● Născuți și crescuți în București, Khidja (se citește “Kadigea”) e formată din binomul Rusu & Flore pe care, dacă ai ieșit la vreun party în ultimii 15 ani, n-ai cum să nu-l fi ascultat. Muzica lor mișcă trupuri unduitoare și creează fandom-uri, fuzionând sunete de pe toate continentele cu o doză consistentă de psihedelice și balearice, fără a ocoli aromele levantine care îi disting pe scenele din Londra, Berlin, Zurich sau Tel Aviv. E o onoare și o plăcere pentru RBMA să vi-i aducă înapoi în orașul lor natal pentru încă o seară desăvârșită.
https://soundcloud.com/poor-relatives

● Prezență constantă pe scena underground din București, Dragoș Rusu e fondatorul revistei online The Attic, rezident al clubului Control din București, realizator al unei emisiuni radio săptămânale pe Intergalactic FM, jurnalist al sunetelor și pasionat de teatru radiofonic. Nu-i place să fie încadrat într-un curent muzical, dar petrecerile cu el la pupitru se spune că devin călătorii la capătul nopții.
https://soundcloud.com/dragos_rusu

Seria de concerte OUTER-NATIONAL inițiată de Control Club are intenția de a aduce pe scena locală o muzică specifică anumitor popoare și regiuni geografice, în căutarea aspectului autentic, original, specific și mondial.

Red Bull Music Academy este o instituție globală dedicată schimburilor creative prin muzică. Din 1998 încoace, RBMA aduce laolaltă în fiecare an, în orașe din toată lumea, producători, vocaliști, creatori de beat, instrumentiști și DJ-i atent selectați din piscina de talente în care ne scăldăm. Ei participă la workshopuri, performance-uri și discuții amețitoare cu pionieri ai lumii muzicii care includ sesiuni extinse în studiouri cu tehnică de ultimă oră. Academia din acest an e o adevărată oază de libertate muzicală: salon filosofic, master class colaborativ și jam session funkadelic la un loc, presărate cu momentele revelatorii pe care le încurajează o astfel de combinație. În 2016, entuziasmul se mută la Montreal pentru cea de-a doua prezență a Academiei în Canada.

Dacă și tu faci muzică, fie că îți place chitara, octobasul, computerul sau lingurile, înscrie-te până pe 7 martie 2016!

Acces party: 20 lei

Leave a reply (we review all comments)