Catch me if you can – expoziție de fotografie și multimedia @ Atelier 030202

  • by

Catch me if you can – expoziție de fotografie și multimedia @ Atelier 030202
10 octombrie, 19:00

“Catch me if you can” este un proiect de artă comunitară care explorează relația subiectivă pe care o au cu timpul un grup de vîrstnici din căminul “Moses Rosen” și autoarea proiectului.

Artista Dilmana Yordanova și-a petrecut ultimele 3 luni întîlnindu-se cu rezidenții căminului, a căror date de naștere sunt cuprinse între 1919 și 1935. Împreună, ei au încercat să răspundă unei întrebări de natură poetică: “Timpul prinde omul sau omul prinde timpul?”. Rezultatele explorărilor lor ating teme precum timp, memorie, arhivă personală, ritm, transformare corporală și se manifestă sub forma unor portrete fotografice și a două instalații interactive multimedia.

Fiecare dintre noi, cînd ne naștem, primim un cronometru virtual. Și îi dăm drumul în prima zi. Timpul începe să se scurgă, implacabil. (…) Sunt mai multe timpuri. Și fiecare timp are frumusețea și bucuria lui. Și bătrînețea este un timp al bucuriei. Chiar și numai dacă ne gîndim la faptul că mulți dintre noi n-au norocul să ajungă la bătrînețe. – Pompiliu Sterian, rezident cămin “Moses Rosen”, editor varstapatru.blogspot.ro

Expoziția reprezintă doar o parte din proiectul mai amplu cu același nume, care include o serie de întîlniri individuale, discuții și vizionări de filme în căminul “Moses Rosen”, precum și o expoziție de fotografie în care rezidenții vor deveni ei înșiși artiștii din spatele camerei de fotografiat.

Concept artistic: Dilmana Yordanova
Fotografie: Cristian Vasile
Design interactiv: Cristian Iordache
Sunet: Larisa Crunțeanu
Cu participarea: Pompiliu Sterian, Eva Szemler Lendvay, Iudith Ardeleanu, Doroteea Weissbuch, Medi Wechsler Dinu, Emilia și Constantin Bradațianu, Veronica Mozes, Sybille Silvian, Renee Necleevici, Lidia Fonea, Margareta Eschenazy, Rashelle Iacob, Wili Sachter, Marius Armașu, asist. Bălan Ioana, dr. Anghel Steliana și alții.

fb event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.