feeder sound LIVE with Vlad Arapasu (dj set) & John Dot S (live painting) The feeder.ro/shop offers a unique selection of works and products created by local artists feeder sound LIVE with MISS I (dj set) & PASR (live painting) feeder sound upcoming past releases Un-hidden Street Art in Romania book Buy now

Un-hidden Street Art in Romania book

€8,38
+ shipping


Campania de crowdfunding pentru CaziNou: susține un proiect care redeschide Cazinoul între 1 și 10 august

CALUP a lansat pe platforma crestemidei campania de crowdfunding pentru CaziNou, cu scopul de a implica publicul larg în proiectul de redeschidere a Cazinoului între 1 și 10 august și de a reafirma clădirea emblematică a litoralului ca simbol cultural comun, printr-o acțiune concretă.

Costul lucrărilor de igienizare și de stopare a degradării actuale a clădirii se ridică la 10.000 euro (44.000 RON), sumă minimă care ar trebui atinsă până pe 13 iulie, data la care ia sfârșit campania de crowdfunding. Aceste lucrări de reabilitare sunt absolut necesare pentru ca accesul publicului în clădire pe perioada proiectului să se facă în toate condiții de siguranță.

Suma de 10.000 euro reprezintă o investiție pentru oprirea degradării spațiului, asigurarea zonelor aflate în stare critică, repararea golurilor în pardoseli și acoperiș și rebranșarea la apă și la curent electric a clădirii.

Cazinoul devine, din păcate, din ce în ce mai fantomatic. Acțiunea CALUP vrea să arate că nu trebuie să asteptam ca altcineva să facă un gest care să conteze, ci să-l făcem cu toții. Printr-o donație minimă vă puteți număra printre susținătorii proiectului, confirmând locul simbolic al Cazinoului pentru noi toți. Fiecare dintre noi contează în construirea unei comunităti care, alături de Calup, își dorește redeschiderea Cazinoului pentru public și face ceva pentru asta.” – Cristiana Tăutu, Calup

Până la trimiterea acestui comunicat, echipa CaziNou este formată din 60 de oameni. De la lansarea campaniei de crowdfunding, 99 de oameni au donat 10.090 ron.

Toți cei care vor să susțină proiectul pot dona începând de la o sumă minimă de 20 RON. Acces la campania de crowdfunding: CaziNOU

Clădirea-simbol a litoralului românesc își poate redeschide porțile pentru publicul larg între 1 și 10 august. CaziNou este un proiect de reactivare urbană și socială inițiat de Calup, care își propune să deschidă clădirea Cazinoului și să-l redea publicului timp de 10 zile. Pe timp de zi, Cazinoul va fi deschis pentru vizitare și va propune ateliere și activități vizitatorilor de toate vârstele. Serile vor fi dedicate concertelor de jazz, proiecțiilor de film, teatrului, baletului, muzicii clasice și electronice, iar exteriorul clădirii va fi animat de proiecții 3D. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a bate la picior tot spațiul interior al cazinoului, unde îi așteaptă informații despre istoria și, mai ales, poveștile țesute în jurul acestei clădiri-simbol, care le vor fi livrate într-o manieră alternativă prin instalații artistice și materiale informative interactive.

Cazinoul din Constanța are o valoare arhitecturală și urbanistică excepțională și un capital simbolic deosebit, care, în ciuda notorietății, a fost închis publicului în ultimii ani.

Calup e un proiect de regenerare urbană inițiat de un grup de tineri activi în industriile creative din București. Grupul reactivează spații în impas din patrimoniul construit prin organizarea de evenimente culturale adaptate istoriei și personalității fiecărui imobil în parte. Fiecare intervenție Calup funcționează și ca o platformă pentru artiști și designeri, susținând scena culturală autohtonă. Deja au fost incheiate patru asemenea demersuri în clădiri de valoare arhitecturală din București, Cazinoul din Constanța este prima intervenție în afara capitalei și cea de cea mai mare amploare de până acum. Fiecărui proiect i s-au alăturat în permanență oameni entuziaști din diferite domenii, care pe de o parte au lărgit sfera preocupărilor, iar pe de alta au consolidat obiectivele grupului.

www.crestemidei.ro este o platformă administrată de Asociația Creștem Idei și care permite derularea de campanii de strângere de fonduri pentru a finanţa proiecte, oferind recompense susținătorilor. Până în prezent, datorită acestei platforme au fost finanțate 11 proiecte sociale și culturale.

Crowdfundingul e o metodă de finanțare a proiectelor importante pentru comunitate cu ajutorul a cât mai mulți oameni. Procesul de donare durează două minute, iar in cazul in care proiectul nu-si atinge scopul financiar, deci nu se poate intampla, banii iti sunt returnati.

2 Comments
  1. […] update: Campania de crowdfunding pentru CaziNOU are 99 de susținători! Posturi similare:CaziNOU – cum poți susține proiectul Ai fost vreodată în Cazinoul din Constanța? Probabil că te-ai  mirat trecând pe lângă el în ultimii ani și văzân …update: Campania de crowdfunding pentru CaziNOU are 99 de susținători! Campania de crowdfunding pentru CaziNou: susține un proiect care redeschide Cazinoul între 1 și 10 august CAL …After Street Delivery Party Saturday night, we party after the street party! Pisi Love will be happening at Universul (Brezoianu 23-25) r …Street Delivery 2009 pe Str. Arthur Verona Închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni. După 3 ediţii în care pietonii au preluat o strad …By Blogsdna comentarii (1) […]

  2. […] update: Campania de crowdfunding pentru CaziNOU are 99 de susținători! Posturi similare:update: Campania de crowdfunding pentru CaziNOU are 99 de susținători! Campania de crowdfunding pentru CaziNou: susține un proiect care redeschide Cazinoul între 1 și 10 august CAL …Calup prezintă CAZINOU. Lansarea campaniei de crowdfunding @ Street Delivery Calup prezintă CAZINOU. Lansarea campaniei de crowdfunding @ Street Delivery 13 iunie, 21:00 Calup revine la …MOUNTAIN DEW CITY SLIDE Sambata, 12 februarie in Parcul Tineretului din Bucuresti se va desfasura un concurs de snowboard freestyle. MOUN …TMBASE 2010 Heineken Electron Nights si TMBase prezinta Festivalul TM10BASE: 14 – 16 Octombrie, Timisoara, Romania. Invi …By Blogsdna comentarii (1) […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro, powered by Save or Cancel

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account