FANFARLO, Moon Museum @ Control

FANFARLO, Moon Museum @ Control

12  martie, 21:00

Indie folk londonez, live la București! Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct.

În deschidere: Moon Museum

***

Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical. Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let’s Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă, Let’s Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac. „Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm? Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri! Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică. „Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo – Let’s Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

“Balances inner turmoil with external grace. Tricky that” – Mojo
“The end-times have rarely sounded so sweet” – Q Magazine
“Like Coldplay’s first album, it is as effortless as it is brilliant” – Daily Express

http://www.fanfarlo.com/
Fanfarlo – Landlocked (video)

***
Nou-apărut pe scena muzicală locală, dar compus din muzicieni de notorietate în underground-ul românesc, Moon Museum este un proiect inițiat, în urmă cu doi ani, de Eugen Nuțescu (Oigan), chitară și voce în trupa KUMM, alături de Ami Crișan și Mihai Grama. Pe scenă, cei trei sunt acompaniați de Andrei Robin Proca (Robin and The Backstabbers) la chitară, Uțu Pascu la bas și John Ciurea (KUMM) la tobe.

Numele Moon Museum vine de la o plăcuță de ceramică de aproximativ 3 centimetri, conținând desenele a 6 artiști pop din anii 60 – printre care Andy Warhol, Robert Rauschenberg și Claes Oldenburg – depusă pe Lună de către Apollo 12.

„Albumul Moon Museum conține 13 piese care reflectă drumul parcurs de mine în perioada iarnă- primăvară 2012 și, în mare parte, se referă la bunele și relele relațiilor dintre oameni, în special dintre femei și bărbați. E un album de hoinăreală, deși majoritatea pieselor s-au născut în diferite apartamente din București, câteva la Sofia și la Viena”, spune Oigan.

Albumul a fost în totalitate produs, mixat și masterizat de către Uțu Pascu, iar grafica îi aparține lui Mihai Grama. Discurile half-handmade, ce vor putea fi achiziționate la concert, au apărut la casa de discuri Fiver House.

http://soundcloud.com/moon-museum
Moon Museum – Handmade (live video)

Bilete: online pe Easytickets și la Control Club
Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.