Eco-Rom Ambalaje lansează concursul Eco Wi-fi Zone Design

  • by

Eco-Rom Ambalaje lansează concursul Eco Wi-fi Zone Design

Eco-Rom Ambalaje – compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje – organizează, în perioada 5 – 30 noiembrie concursul Eco Wi-fi Zone Design. Acesta reprezintă o continuare a demersurilor organizației de a susține tinerii specialişti în domeniul arhitecturii şi designului și de a oferi administraţiilor locale o zonă atractivă și utilă pentru comunitate și cu un impact minim asupra spaţiului natural.

Astfel, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani – studenți, proaspăt absolvenți sau practicieni în domeniul arhitecturii sau designului – sunt invitați să îşi pună în practică cele mai inedite idei de amenajare a unei „zone eco wi-fi”. Aceasta se dorește a fi un spațiu inedit de relaxare, cu elemente realizate din materiale reciclate, cu o zonă high tech, unde trecătorii își pot încărca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalațiilor cu celule fotovoltaice și unde pot avea acces gratuit la internet. În plus, această zonă evidențiază importanța colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje prin prezența mesajelor eco și a spațiilor special amenajate pentru separarea deșeurilor.

Proiectele înscrise trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice, dar şi să respecte cerinţele funcţionale şi de buget, astfel încât să ofere o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară, chiar de către tinerii arhitecți care le-au propus.

Câştigătorul marelui premiu va primi 1.500 de euro şi şansa de a transforma în realitate propriul proiect de amenajare, iar participanţii clasaţi pe locurile II şi III vor câştiga 700 şi respectiv, 300 de euro. Zona Eco Wi-fi va fi amenajată în orașul câștigător al competiției Eco-Rom Ambalaje “Orașul Reciclării – ediția a II-a”, proiect ce se va desfășura în prima parte a anului 2014.

Pentru regulamentul concursului, alte informaţii suplimentare despre competiţie, precum şi realizarea înscrierilor în concurs, cei interesaţi pot accesa www.ColecteazaSelectiv.ro în perioada 5 – 30 noiembrie 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.