Skip to content

UKF Summer Reunion – DJ Marky + Breakage + SP:MC

  • by

UKF x arena dnb SUMMER REUNION 2013
DJ MARKY + BREAKAGE + SP:MC

Data de 20 iulie marcheaza UKF Summer Reunion la Arena dnb, o ocazie unica de a-I vedea in premiera pe doi artisti legendari ai muzicii electronice, parintele drum and bass-ului brazilian, Marky si cel mai versatil producator din noul val, Breakage. Vara aceasta UKF aduce cei mai tari artisti pe scenele celor mai importante festivaluri din Europa, Exit Festival, Global Gathering, Let It Roll, South West Four si bineinteles pe scena Arenelor Romane, pentru o noua experienta UKF x Arena dnb.

Rolul celor doi artisti in vastul univers al muzicii electronice poate fi inteles pe deplin cu o scurta recapitulare a activitatilor lor de-a lungul timpului.

DJ Marky este unul din cei mai mari DJ de pe planeta, cu o activitate muzicala care se intinde de-a lungul a doua decade si care a inceput cand el avea doar 15 ani. Marco a inceput sa scrie istorie din anii ‘80, iar la inceputul anilor ‘90 era deja un adevarat fenomen in arta mixajului, afirmandu-se ca pionierul curentului jungle/drum and bass care a depasit chiar si granitele continentului natal. Figura emblematica a acestei miscari, a fost ales sa o reprezinte prin numeroase emisiuni de radio, atat underground cat si mainstream, si a fost DJ rezident in cele mai mari cluburi din Brazilia, inclusiv legandarul club Toca, unde veneau sa-l vada saptamanal 5000 de clubberi.

Albumul sau The Brazilian Job este fundamental pentru scena drum and bass. A atins un numar record de vanzari, si in acelasi timp a avut o influenta colosala asupra intregii scene, fiind citat ca reper de catre multi dintre DJ-ii care se afirma in prezent. Legendarul club night Marky & Friends a fost sinonim de-a lungul anilor in Londra cu cele mai tari seri de drum and bass, avandu-I invitati pe toti artistii de seama ai genului, din care ii amintim pe: Marcus Intalex, Calibre, Makoto, Bungle, Coldcut, Ben Westbeech, Artificial Intelligence, Zinc, Fabio, Nu:Tone. Ca orice artist complex, a avut numerioase colaborari cu nume si din alte zone muzicale, cum ar fi hip hop, scratch si turntablism: 4Hero, Scratch Perverts, DJ Yoda. Fenomenul Marky & friends a fost atat de popular, incat anul acesta Red Bull Music Academy i-au dedicat propriul sau festival, cu acelasi nume, in cadrul caruia au mixat nume ca Moodyman, Mix Master Mike (Beastie Boys) si LTJ Bukem.
Pasiunea imensa si tehnica impecabila, complementata de experienta indelungata il fac pe Marky un simbol international al drum and bass-ului si unul dintre cei mai prolifici artisti in prezent, care pare de neoprit.
La UKF x Arena dnb Summer Reunion, titanul drum and bass Marky vine insotit de SP:MC, o voce care a reusit sa se plaseze in randul celor mai inovative si mai cautate din scena. Alegerea standard pentru DJ ca Friction, dBridge si multi altii, SP:MC este cunoscut pentru stilul sau aparte si in acelasi timp versatil, care a atras si atentia artistilor din sfera dubstep, cum ar fi Youngsta, Skream si Benga.

Breakage este cel de-al doilea artist prezent in premiera in Romania, la Arena dnb. James Boyle este genul de muzician care nu poate fi incadrat intr-un anumit gen muzical. Toata cariera sa reprezinta un slalom intre diversele genuri predilecte lui, de la drum and bass la dubstep, trecand prin house, disco, techno si multe altele intr-un timp record. Are deja un numar impresionant de release-uri clasice in desaga, insa continua sa-si exploreze talentul creativ. Combinand tonurile ample cu senzatia de spatialitate, sound-ul lu Breakage e in egala masura un imn partystarter care te cheama pe ringul de dans, cat si un beat subtil care te face sa te simti bine de unul singur, ascultat la casti. Nu exista piesa a lui pe care sa nu iti doresti sa dansezi.

Dupa lansarea albumului de debut This Too Shall Pass, care i-a adus laudele aferente, a devenit parte din label-ul Digital Soundboy al lui Shy FX, cu care continua sa ne uimeasca. Aici a lansat remixul de succes al hit-ului Benga & Coki, Night, cat si numeroase alte release-uri: Run em out feat Roots Manuva, Hard feat. Newham Generals si David Rodigan, pe care Zane Lowe l-a denumit Hottest Record In The World. LP-ul Foundation din 2010 a avut un succes extraordinar, reunind artisti ca Skream, Burial, Roots Manuva, David Rodigan, Newham Generals, Donae’O si multi altii. A fost denumit “albumul anului” de catre IDJ, DJ MAG, NME si Mixmag si a fost sustinut de celebritati din domeniu ca Zane Lowe, Pete Tong, Laurent Garnier si Benga. In materie de remixuri, James este foarte solicitat de nume ca: Massive Attack, Florence & The Machine, Plan B, Magnetic Man, legendele muzicii electronice Underworld, David Guetta, Sidney Samson, Melanie Fiona si multi altii. In 2011 Zane Lowe s-a vazut nevoit sa acorde un nou Hottest Record In The World pentru single-ul lui Breakage Fighting Fire feat. Jess Mills, care a primit laude si din partea lui Mista Jam, Annie Mac, Rob Da Bank si Vernon Kay. 2012 a purtat insemnul remixurilor lui Benga, Loadstar si Ellie Goulding, plus lansarea mult-asteptatului EP The Promise, in timp ce in 2013 ne promite multe alte single-uri hot, printre care remixuri pentru Foxes si Hurts.

Atat Breakage cat si Marky surprind esentialul muzicii electronice, si evadeaza rigorile genurilor muzicale trecand de la cele mai cunoscute piese reinterpretate pana la noi productii auzite in premiera. Cei doi s-au consacrat ca nume esentiale care domina topurile celor mai tari artisti din ultimii ani dar si de la ora actuala, iar prezenta lor la Arena dnb reprezinta cel mai memorabil eveniment al verii.

Alaturi de ei pe scena vor urca Mighty Boogie, LMK si Bia cu baietii de la Vedem si VLC la visuals.

Biletele in avans sunt 20 de lei (disponibile la magazinul Boarder’s din Bucuresti), iar la poarta in seara petrecerii vor fi 30 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version