Nouvelle Vague

  • by

Nouvelle Vague nu ar avea nevoie de nicio introducere: sunt in turneu mondial de peste 10 ani, au peste 700.000 de albume vandute si sute de concerte sold out. La Timisoara, proiectul lui Marc Collin si Olivier Libaux, Nouvelle Vague, vine intr-o formula marita ce include 3 vocaliste: Melanie Pain, Liset Alea si Zula.

Nouvelle Vague este un grup de artisti francezi care isi defineste muzica printr-un stil ce se regaseste si in numele trupei, un joc de cuvinte ce doreste sa transmita simultan atitudine franceza si spirit artistic (cultul new wave al cinematografiei franceze a anilor 60) prin intermediul aranjamentelor elegante bossa nova ale unor piese melancolice new wave.

Desi la inceput s-a bazat doar pe reinterpretarea in stil bossa nova a unor piese semnate de trupe celebre precum Joy Division, The Clash, The Cure sau Depeche Mode, Nouvelle Vague si-a largit treptat paleta muzicala, noile albume aducand numeroase noi influente de reggae, ska si blues.

Transpunerea unor piese clasice pentru a fi descoperite/redescoperite de public intr-un mod proaspat si cu siguranta modern au facut reinterpretari precum “Guns of Brixton”, “Dance With Me” sau “Love Will Tear Us Apart” sa fie auzite in intreaga lume, iar in 21 Iunie pentru prima oara si la Timisoara.

Dance With Me
In a Manner of Speaking
Love Will Tear Us Apart [live]

Biletele se pot cumpara de la Eventim (online și în casieriile Eventim) si din reteaua magazinelor Carturesti, Germanos, Orange si Vodafone. Biletele pentru acces general costa 60 lei iar cele din fata scenei 90 lei (zona limitata la 200 de bilete). Detalii www.plai.ro

In ziua evenimentului accesul in Parcul Rozelor se va face STRICT pe baza de bilet/invitatie, dinspre poarta principala. Concertul Nouvelle Vague este organizat in cadrul proiectului LiveInTM dezvoltat de PLAI.

Sustinatori: Consiliul Local si Primaria Municipiului Timisoara si IHM Total Consult.
Parteneri media: Getica OOH, Radio Guerrilla, Iulius Mall, UVT si 24FUN.

Discografie:
2004 Nouvelle Vague
2006 Bande à part
2009 3
2010 Couleurs sur Paris

Tags:

Leave a reply (we review all comments)