Jazz de Mansarde #6: Hot Club de Bucharest

  • by
  • April 26, 2013April 25, 2013

Trupa jazz Hot Club de Bucharest concertează la Acuarela vineri, 26 aprilie, orele 20:00, la a șasea ediție Jazz de Mansarde.

Hot Club de Bucharest a luat ființă în 2008 din pasiune pentru muzica legendarului chitarist Django Reinhardt și face parte din marea familie manouche, rețeaua Hot Club din întreaga lume formată în onoarea cvintetului Hot Club de France inițiat de marele Django Reinhardt.

Liderul trupei, Mălin Cristache, ia contact prima oară cu jazz manouche datorită concertului „jazz á Vienne” 2002 cu Bireli Lagrene. De atunci, au urmat cinci ani de căutări pentru a forma un grup de jazz manouche în România. După multe modificări, devine un grup stabil și omogen: Mălin Cristache – leader chitară, Andrei Gingirof – chitară, Ionuț Virlan – contrabas, formând un trio cu un repertoriu din ce în ce mai bogat.

Concertele lor sunt apreciate pentru buna dispoziție, energia pozitivă pe care o transmit și spiritul viu pe care îl păstrează trimițând ascultătorul direct în perioada interbelică. Ritmurile și refrenele acelor vremuri, binecunoscutele compoziții ale lui Django Reinhardt, Stephane Grapelli și nu numai, devin palpabile și readuc la viață atmosfera anilor ’30 cu titluri ca Nuages, Swing 42, Stompin’at Decca, Djangology, Minor Swing, cât și compozițiile proprii: Swing de Bucharest, Murmu.

Originar din suburbiile Parisului ale anilor ’30, jazz manouche a fost creat de legendarul chitarist Django Reinhardt. De peste 70 ani de la apariția sa, stilul unic al lui Django „hot gypsy swing” este încă prezent și chiar înfloritor pe scenele de jazz pariziene. În cei 5 ani de activitate, Hot Club de Bucharest și-a rafinat continuu modalitățile de exprimare a acestui gen într-un mixt echilibrat de tradițional și modern.

Jazz de Mansarde este o platformă de muzică jazz care are loc săptămânal în mansarda Acuarela. Este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul călduros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină. Ediţia a șasea va crea în mansarda Acuarela atmosfera de jazz manouche din anii ‘30.

Support Artist Fee: 15 lei
55 locuri, Rezervări: 0745 662 889

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads