Porumbul Monsanto vs Porumbul romanesc

Meciul de box “Food Fight Club”

Porumbul modificat genetic Monsanto zis “Tumoarea de pe Mississippi”

VS.

Porumbul tradiţional românesc “Mămăliga din Carpaţi”

Arbitru: Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Antrenori: compania Monsanto pentru porumbul modificat genetic // Tăranul român pentru porumbul tradiţional românesc

Lupta secolului pentru agricultură şi industrie alimentară se dă între organismele modificate genetic promovate de companiile agro-chimice şi porumbul tradiţional.

Ingineria genetică este o nouă tehnologie, radicală şi violentă, care implică manipularea genelor de la o specie la alta fără ca acestea să fie înrudite. Un organism modificat genetic este o plantă de cultură sau un animal aparent normale, căruia i-au fost transferate gene de la o altă specie: plantă, animal, bacteria, virusuri şi chiar gene umane.

91% din seminţele modificate genetic din lume sunt create şi deţinute de compania americană Monsanto. Scopul acestei corporaţii este de a conduce un experiment gigantic cu agricultura şi industria alimentară mondială.

Pentru acestea, Monsanto promovează agresiv organismele modificate genetic: influenţează guverne, miniştri, comisii de siguranţă alimentară, finanţează programe de cercetare şi conduce campanii de publicitate. In România, 2 foşti angajaţi ai Monsanto, Valeriu Tabără şi Stelian Fuia, au devenit miniştri ai Agriculturii şi au promovat organismele modificate genetic, în favoarea corporaţiilor.

Mai mult context pe blogul Re-Generation.
Mai multe poze pe Facebook-ul celor de la Re-generation.

1 thought on “Porumbul Monsanto vs Porumbul romanesc”

Leave a reply (we review all comments)