Ultima proiectie “Constantin si Elena” (?)

  • by
Ultima proiectie "Constantin si Elena" (?)

Ultima proiectie "Constantin si Elena" (?)

O proiecție în “grădină” pentru o sâmbătă seara magică
Despre filmul documentar Constantin și Elena, debutul lui Andrei Dăscălescu, în prestigioasa revista Empire s-a scris ca este “absolut încântător” și că “merită cel mai numeros public din lume”.
Filmul chiar a făcut înconjurul lumii, fiind proiectat în peste 40 de festivaluri și difuzat la televiziune în 12 țări. În România, filmul a fost difuzat la HBO. Nu a avut distribuție în cinematografe, și tocmai de aceea regizorul și echipa lui au organizat proiecții cu diverse ocazii.
Una dintre aceste proiecții, poate chiar ultima, este pe 21 mai, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Deși filmul nu are nici o legatură cu subiectul religios/istoric, onomastica protagoniștilor e un pretext suficient pentru o proiecție în aer liber, în Grădina Verona de la Cărturești.
Constantin și Elena – din film – sunt doi bătrâni căsătoriți de 55 de ani. Documentarul îi urmărește, în stil pur observațional (fără intervenții regizorale, interviuri, comentarii din off sau muzică adăugată) timp de un an. Fermecatori, extrem de simpli și extraordinari în același timp, cei doi trezesc în spectatori sentimente puternice, nostalgii și speranță. Despre ei, legendarul editor și sound-designer Walter Murch, câștigător a trei premii Oscar, spune: “Dacă lumea ar fi făcută din oameni ca ei, nu ar mai exista probleme pe care să nu le putem rezolva”.
Proiecția de sâmbătă începe la ora 20:30, iar intrarea este liberă.
Filmul este o co-producție româno-spaniolă, iar în România este distribuit pe DVD de Metropolis Film în rețeaua Cărturești.
Mai multe detalii, inclusiv secvențe din film, pe pagina de facebook: www.facebook.com/constantinandelena și pe www.constantinandelena.com

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.