ShortsUP In Laborator @ Atelierul de Productie

ShortsUP In Laborator @ Atelierul de Productie

ShortsUP In Laborator @ Atelierul de Productie

ShortsUP În Laborator: scurtmetraje-experiment și performance avangardist

Sâmbătă, 26 februarie, de la 20.00, la Atelierul de Producție, ShortsUP va prezenta programul de scurtmetraje În Laborator. Filmele vor fi dublate de un experiment muzical și vizual avangardist. ShortsUP este un proiect marca ORICUM și Feeder.ro.

De-a lungul timpului, creatorii de film au încercat să redescopere filmul, să experimenteze dincolo de reguli. După explozia instrumentelelor digitale au apărut multe filme aflate la granița dintre genuri și categorii: cinema de avangardă, cinema underground, cinema low-budget, cu linie narativă sau fără, cu imagini șocante sau poetice, cu text sau fără. Filmul experimental nu s-a supus convențiilor, cu atât mai puțin în scurtmetraj. Și oricare a fost regula sau non-regula, puterea de atracție a experimentalului a crescut de la un deceniu la altul.
De la strămoșul filmelor experimentale creat în 1929 de Bunuel și Dali până azi, nenumărate mișcări și școli de film și-au adus contribuția. Festivalurile dedicate scurtmetrajelor au creat categorii speciale pentru filme experimentale: Labo la Clermont-Ferrand, Explora la Santiago de Compostela, Experimental la Vila do Conde, Orizzonti la Veneția.

La evenimentul ShortsUP În Laborator din 26 februarie, animația se amestecă cu ficțiunea, iar documentarul cu filmul-șoc într-un singur program. Catalizatorul va fi publicul, singurul capabil să facă reacția să se întâmple.
„Copy Shop” (regia Virgil Widrich, Austria) are în palmares 35 de premii internaționale, între care cel mai bun film la European Film Awards, cea mai buna coloană sonoră la Clermont-Ferrand și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj. Filmul conține aproximativ 18.000 de fotograme digitale transpuse pe film de 35 mm. „Sunt eu, Helmut” (r. Nicolas Steiner, Elveția-Germania) e o comedie ingenioasă despre a 60-a aniversare a lui Helmut, care de fapt împlinește 57 de ani. Decorul se schimbă, Helmut călătoreste în timp și spatiu și își întâlnește vechii prieteni.

După filme va urma un performance audio-video de 40 de minute cu KarpovKasparov și Corruptdream, o explorare pe muzică live a opoziției dintre proiecția de pe suport digital și cea de pe suport analog. KarpovKasparov arată ca un joc de şah abstract, născut din colaborarea a trei aparate: drum machine, sintetizator şi retroproiector. Se vor auzi accente de muzica clasică, progressive, psihedelică, jazz şi electronică.

După performance-ul audio-video, seara ShortsUP va continua cu Matze si cel mai experimental proiect electro românesc.
Biletele costa 25 RON, oferă acces la programul întregului eveniment și pot fi cumpărate sâmbătă, 26 februarie, de la Atelierul de Producție. Pentru cei care vin la eveniment cu carnetul de student, bilete sunt reduse la 15 RON.
Atelierul de Producție, proaspăt renovat și lansat într-o noua înfățișare, este situat foarte aproape de stația de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii 160. Harta: http://www.atelieruldeproductie.ro/blog/salut

Detalii pe www.shortsup.ro.

Facebook event

Tags:

13 thoughts on “ShortsUP In Laborator @ Atelierul de Productie”

 1. Pingback: Imagini de la ShortsUP In Laborator @ Atelierul de Productie | Feeder

 2. bai nu mai bateti campii, trebuie sa va faca cineva o schema speciala ca sa pricepeti ca am fost mai multi care am lucrat in jurul noului album suie ? iar unele proiecte au fost realizate inclusiv cu surse create de damian. a fost o colaborare omule . nu mai aberati pe net aiurea.

 3. @dobrica siteul la’ti facut DUPA ce a predat damian materialele, inspirate de el, cumparate de la el pe ce suma pe ce suma pe ce suma????????? iar poparlan a luat cu manuta lui lucratura lui damica : D

 4. Pingback: Diseara: ShortsUP In Laborator @ Atelierul de Productie | Feeder

 5. Pingback: “ShortsUP In Laborator” include o trilogie de exceptie | Feeder

 6. se pare ca nu s-a inteles nimic din comentul meu, sau nu s-a vrut 🙂 . am folosit in compozitie direct sursele create de damian. ea fiind facuta tot pentru suie paparude .

  in fine va las pe voi sa dezbateti, in continuare, aceste lucruri in care vad ca sunteti atat de implicati …

 7. Mie mi se pare exact ce a facut Damian pentru clip. Nici macar culorile nu sunt schimbate. In afara de tv-ul acela nota 2 pentru copiere….

 8. Pingback: ShortsUP In Laborator – trailer | Feeder

 9. cu vlad lucram pe partea de visuals. si nu a furat nimic. iar imaginea de mai sus a realizat-o pentru noi in cadrul unui proiect legat de noul album.

 10. haha, man . compozitia este facuta , de mine tot pt suie. in cadrul unei prezentari de proiect comun . asa ca mister mind your own business, ca esti pe langa. o parte din surse le am folosit si pt vizualurile suie.

Leave a reply (we review all comments)