Drogatii din scara blocului

Drogatii din scara blocului

Drogatii din scara blocului

Azi cand am ajuns acasa, erau 3 masini de politie in fata blocului in care intrau 8 politisti.
L-am abordat pe unul dintre ei si l-am intrebat ce s-a intamplat.
– Am primit un telefon de la un locatar care ne-a spus ca sunt 2 copii la parter cu seringi in vene.
– Si ce le-ati facut?
– Pai ce sa le facem? Ca foloseau droguri legale. Asa sunt in toate blocurile si scolile unde au aparut magazine de droguri usoare.
Faza asta se intampla de cateva ori pe saptamana. Politia vine, ii scoate din scara si dupa cateva ore se intorc.
Cu toate ca avem interfon, ii gasesc zilnic pe scara blocului. Unul chiar m-a abordat acuzandu-ma ca i-am furat o sacosa.
Seringi peste tot, fetze dubioase, alergaturi pe scara si scandaluri (intre ei) la 2 noaptea e deja ceva normal la noi in bloc.
Din cate am vorbit cu diversi prieteni si cateva searche-uri pe net am observat ca problema asta e larg raspandita si singura solutie propusa/administrata pana acum a fost bata de baseball. Imi place sa cred ca mai sunt si alte solutii.
Voi va loviti de problema asta? Ati rezolvat-o cumva?

Da, stiu ca suna ca discursul unui tataie de 80 de ani dar problema nu e in primul rand a mea personal ci a batranilor, copiilor si femeilor/fetelor.

foto: curentul.ro

21 thoughts on “Drogatii din scara blocului”

  1. Nu, soluţia e o palmă peste ochi, dacă fac figuri. Plus că sunt puştani cordiţi de 15 ani, cel mai probabil. Lasă-i să se topească de tot, dar când fac scandal, gălăgie etc, nu-i mai ignori.

  2. m-ati innebunit cu toata drama voastra patetica cu legalizarea ierbii; oricum fumati ce va plangeti atata
    Se ia atat de mult apararea acestui drog usor, nu pot sa inteleg de ce, eu nu am intalnit niciodata un fumator intreg la minte, sunt toti PRAF, imprastiati, uituci, instabili emotional, PRAF.
    LOSERS!

  3. Hmm, vreau sa clarific de la inceput ca sunt impotriva etnobotanicelor, dar sunt impotriva doar petru ca sunt niste substantze netestate in vivo. In rest cred ca fiecare are dreptul sa experimenteze.

    A remarcat in ultia vreme in stiri dar nu si in rapoarte oficiale, tot felul de articole panicarde are ascoaiza, etnobotanicele cu heroina, spice-ul de fumat cu itraveoasele, magazinele de vise cu scolile etc. Mi se pare ca asistam iat la o campanie gen teroristii de la revolutie. Pana si stirea asta cu copii care-si baga in vena in scari de bloc…. mi se pare o manipulare ieftina Bau-bau pt cititori.
    Chiar nu puteam sa luam masuri restrictive impotria Magazinelor de Vise fara sa creem un astfel de scenariu cu morti, heroina, copii ce se injecteaza sub ochii nostri sau in scoli?

    Toata campania asta imi aminteste de interzicerea cannabis-ului in USA intre 1910-1930 cad se sustinea tot in astfel de articole ca un singur fum te duce la dependentza, la crima, la moarte.
    Cred ca am depsit ca civilizatie nevoie de a fi speriati cu bau-bau-ul pentru a reactiona. Sau poate nu?

  4. Multe pareri, putine solutii. Igule, ia-ti un caine – un ciobanesc german e perfect. Sigur, nu e imediata, dar peste vreo 7-8 luni cand ajunge “doggie teenager” nu mai ai nici o treaba. Vorbesc din experienta personala – cand eram mic la mine in bloc se adunau aurolacii (fiecare generatie cu a masii, cum s-ar spune 🙂 si mi-am luat un puiut dragut, care la un an avea vreo 40 de kile, era suficient sa ies si sa le explic ca in scara mea nu-i de stat :). Stiu ca-i greu sa-l tii (plimbat, alea alea), dar poate vorbesti cu vreun vecin pensionar sa mai aiba grija cand nu esti.
    Nu-i vorba ca-s legale sau nu, fiecare baga ce vrea in el, dar libertatea lui se opreste cand calca pe libertatea altuia, totusi…
    Ca rasa, ciobanesc german sau rotweiller, sunt caini misto si destepti, gata ‘setati’ genetic sa faca paza, usor de dresat – macar la un nivel minim – si care te vor iubi neconditionat (d-aia inspira teama, ca lumea stie ca un caine merge pana la capat in apararea stapanului). Al meu m-a scapat de vreo doua ori de niste simpatici care vroiau sa ma faca…

  5. De ce nu a observat nimeni solutia evidenta in cazul de fata?
    …sigur, politia nu le poate ruina viata bagandu-i la zdup cativa ani buni (cum e cazul daca esti prins facand oroarea de a căra un pumn muguri de canabis peste graniţă…).
    Dar de ce nu îi ia la secţie pe motiv de deranjarea ordinii publice? De ce nu îi pedepseşte pentru faptele care dăunează comunităţii?
    Informează-i în ce mod patetic le va ceda inima în urma total neinspiratei decizii de a consuma droguri “legale” 😀 haha… si apoi lasă-i să fie stăpâni pe propriul corp şi să aleagă ce-i duce mintea.

    Nu legalitatea substantei e de vina, ci comportamentul imbecil. Sa se înăspreasca pedepsele pentru măgărie si sa se relaxeze legile care interzic Natura!

    Mi se pare firesc sa raspunzi pentru actiunile tale, corespunzator cu impactul negativ pe care le au in comunitate. Daca esti discret si cu bun simt, sa fi rasplatit. Daca esti scandalagiu, profitor si tupeist, pedeapsă maxima!
    Cele mai multe rele “in cartier” nu-s din vina chimiei, is din vina tupeului si agresivitatii… si absenta legilor (scrise si nescrise) care sa le descurajeze. Nu tolerati bagabontii.

  6. Bine ca sunt legale chestiile astea, de la care au murit mai multi decat de la hero, si iarba e ilegala. Foarte ok, nu?

    In opiniea mea mai bine ar scoate toate magazinele astea de legale si ar tolera ganja. Nu din perspectiva eterna a legalizarii ierbii, ci doar pentru ca e mai ok sa alegi raul mai putin mare.

  7. @tanarul spunea ca fiecare e liber sa faca ce si cat il duce capul. in cazul prezentat de igu, evident ca pe respectiv, si pe altii, capul nu-i duce prea departe. si-atunci, cand nu stii sa alegi, sanatos, pentru propria-ti persoana, in cazuri d-astea extreme, rolul statului este sa reglementeze situatia prin lege (ca d-aia exista legi). eu le-as interzice.

    p.s. magazinul din floreasca, de la spring time, a fost desfiintat.

  8. Si eu sunt pentru educatie, dar asta e solutia pe termen lung, iar oamenii nu gandesc atat de departe 🙂

    Deci exista legale IV sau consumatorul e inventiv?

  9. Salut,
    Am un prieten care lucreaza pe la Floreasca. Mi-a spus ca in sevraj consumatorii de legale fac mult mai rau decat de la heroina si ca nu prea au ce sa le faca, neexistand antidot. Initial nu prea stiam care-i treaba da cand am auzit ce zicea prietenul m-a cam pus pe ganduri….
    De acord cu prima afirmatie de la comment no. 10: educatia salveaza.

  10. Problema nu se rezolva cu paznici in scari de bloc, parcuri si pe strazi, politie si bgs. Problema se rezolva cu educatie pe care nu inteleg de ce nu vrea nimeni sa o faca… si atunci cand o fac, o fac atat de prost incat mai bine stateau dracu linistiti. Doua astfel de “campanii” imi vin in minte:
    1. Drogurile strica tot Aia cu marul aparent stricat dar de fapt trucat atat de prost incat e insultator. Adica… pe bune nu gaseau o poza cu un mar stricat daca tot nu sunt in stare sa editeze o poza?
    2. Viata Bate Iarba, o super campanie desfasurata la metrou. Foi A4 lipite prin vagoane cu desene facute de copii puse intr-un frame deasupra caruia scrie – ATENTIE – Viata Bate Iarba. Fonturile sunt de-a dreptul sublime si cresc impactul campaniei: viata e scris cu inimioare si iarba cu frunzulite.
    FUCK THIS SHIT!

    P.S. Legale IV? WTF?

  11. 1
    sa intrebi cat ar fi sa vina niste baieti (de la divizie securitate sau nu) sa ii beleasca – inca cred ca asta e cea mai sigura metoda

    2
    vezi la bgs cat e o interventie sau un abonament lunar pentru genu asta de faze. adica ori paznic de la ei cu fee sau project based 🙂 pe net in posturi din 2007 se zicea ceva de genu 30 de eur abon pe luna pt monitorizare apartament – vezi cat e pentru o scara.
    http://www.bgs.ro/securitate/index.php
    la divizii de securitate, cred ca mai stii din oamenii cu care ati facut evenimente

    3
    paznici la scara ta si scara cealalta – la max 1000 lei omu pe luna (2000 amandoi) dar oamenii sa aibe tupeu sa tina piept – pt asta ar trebui sa vb cu proprietrul, care sa se adreseze vecinilor sau vb cu administratora sa afli care sunt persoane mai de varsta ta cu familii, cu care poti face ceva la o adica – pe o baba degeaba o intrebi. cu administratia poate faceti un cuantum comun si impartiti. totusi, de paznici se trece repede si in genere nu cred ca au tupeu sa se bage cu drogati si ar trece de ei ca prin branza.

  12. e mare pacat de consumatori de droguri legale dar fac un serviciu consumatorilor de substante ilegale. Cunosc cateva persoane care au scapat din mana politiei cu dorguri ilegale asupra lor, sustinand ca sunt legale, iar politia neavand testere pt toate substantele (legale sau ilegale) tre sa te creada pe cuvat, presupun. dar atunci cum au stabilit ei ca in serignile din scara blocului sau din bratele consumatorilor ca e un drog legal. cumva e palcuta deruta asta.

  13. fetita lu traian basescur are afacerea cu legale, de aia nu le inchide nimeni.
    si tot el va lasa accesul liber la ganja si mai stiu eu ce, sa va adoarma sa nu mai protestati, plus sa mai uitati de foamea care ne inconjoara tara.

  14. suntem liberi sa facem ce, cat si cum ne duce capu’… am prieteni in situatua asta si toata lumea stie cine sunt vinovatii… astazi e o zi minunata! sa va doresc la fel!

  15. deci nu pot sa cred ca se intampla asta….unii din ei nu isi dau seama ca drogurile legale le fac mult mai mult rau decat cele normale din perspectiva usurintei cu care fac rost de ele si dupa cum ai zis tu, nici politia nu ii mai poate salta din cauza faptului ca sunt legale…..
    si o alta chestie e ca nici cei ce le vand habar nu au ce substante contin, substante care nu te nenorocesc ca cele din drogurile legale (daca esti dependent ti-au pus capat) ci care te distrug chiar si de la prima utilizare….ati auzit cu totii cati au ajuns in spital intoxicati.
    acuma nu militez sa treceti la alea legale, desi sunt mai rafinate si mai putin toxice pt organism la inceput, dar dau dependenta serioasa.
    dar aici e si ideea de a “fake-ui” ceva, dupa cum spunea o cunostinta….daca tot vreti sa fiti dependenti de anumite substante macar sa o faceti the real way, adica sa va chinuiti sa dati de un dealer care sa aiba ce va trebuie, sa simtiti fiorul ala sa nu fie vreun politist sau sa nu te prinda politia apoi in club sau la cineva acasa si sa vina apoi la maica-ta la usa….daca tot vreti sa fiti drogati, sa o faceti the manly way….
    sunt sigura ca acuma s-a marit enorm nr consumatorilor de droguri, fie ele legale sau ilegale….si da, sunt una din persoanele care militeaza impotriva spice shopurilor, si spun asta din proprie experienta, dar macar m-am desteptat la timp.

Leave a reply (we review all comments)