Bicicleta-crocodil de la Vanmoof, scapata pe strazile Bucurestiului

Producatorul olandez lanseaza prima bicicleta wireless: un sistem de securitate cu lant integrat in cadru, LED-uri solare cu porturi USB si o sa al carei sistem de prindere este, la randu-i integrat in cadru. Pentru Vanmoof, simplitatea este cuvantul cheie.

Vanmoof isi extinde colectia cu atragatorul si sofisticatul Vanmoof No 5. Noul model nu mai pierde vremea cu sisteme de securitate, dinam sau lumini la vedere: totul este wireless sau incorporat, astfel incat minimalismul este dus la extrem. Ca sa vedeti toate cele spuse mai sus cu proprii ochi, va asteptam in curtea Ciclop sa-l admirati si sa-l testati.

Vanmoof No 5 are un cilindru ce adaposteste lantul integrat direct in cadru. Lantul, gros de 8 milimetri, poate fi extras aproape in intregime pentru a fi incolacit in jurul unui obiect fix sau direct de roata din fata, iar apoi prins, la loc, de cadru. Si nu este un lant oarecare: e capabil sa reziste unei greutati de 1.000 de kilograme, fiind practic indestructibil. Bagi, pur si simplu, cheia in cadru, iar bicicleta ta este in siguranta. Sistemul de securitate a fost conceput impreuna cu renumitul producator german Abus. Vanmoof No 5 a fost deja laureat cu mai multe premii, printre care celebrele Eurobike si BikeExpo.

Clasic
Bicicletele minimaliste si extrem de functionale de la Vanmoof au fost gandite alaturi de consumatori. Rezultatul este o masinarie din aluminiu cu design revolutionar, ce pastreaza, totusi, liniile clasice. Desi pare simpla, bicicleta din aluminiu este dotata cu lumini pe LED-uri ce se alimenteaza de la soare sau direct de la calculator, printr-un port USB. Clema ce prinde bara de fixare a seii este, la randul ei, integrata in cadru, oferind un design si mai simplist bicicletei.

Bicicleta mai este dotata cu o sa Brooks, trei viteze in butuc, frana de pedala pe spate si in butuc pe roata din fata. Aluminiul extra-usor si anti-coroziv din care este realizat cadrul face din Vanmoof bicicleta ideala de folosit in jungla urbana.

Brandul Vanmoof a fost lansat acum un an de catre fratii olandezi Taco (32 de ani) si Ties (31 de ani) Carlier. Cei doi au dat un nou suflu pietei conservatoare a bicicletelor de oras, abordand provocarile din perspectiva consumatorilor si nu a furnizorilor de biciclete. Succesul Vanmoof a intrecut toate asteptarile: bicicletele fratilor Carlier sunt vandute in 22 de tari, in peste 200 de locatii, fiind recompensate cu numeroase premii pentru practicile de management inovative. Peste o mie de biciclete Vanmoof au fost vandute pana in acest moment numai in Amsterdam.

Ciclop – biciclete urbane are onoare sa aduca in premiera in Romania Vanmoof No 5. Printre brandurile de biciclete de oras pe care le gasiti la Ciclop se mai numara si Gazelle, Van Gogh, Strida, Kross si Create. Putem fi gasiti la adresa www.ciclop.eu, dar si la magazinul din Bucuresti, strada Povernei, nr. 25.

3 thoughts on “Bicicleta-crocodil de la Vanmoof, scapata pe strazile Bucurestiului”

  1. @ics: Frana de pedala este cea mai sigura frana posibila atata vreme cat te obisnuiesti sa o folosesti. Basca faptul ca te scuteste de alte cabluri inutile pentru sistemul de franare. Deci, da, exact ca la Pegas 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.