Filminute se pregăteşte pentru cea de-a 5-a ediţie

Filminute, festivalul internaţional de film de un minut, se pregăteşte pentru cea de-a 5-a ediţie a sa

Regizorul filmului „District 9” şi Chief Creative Officer la Leo Burnett Worldwide vor fi în juriul Filminute 2010.

Bucureşti, Toronto, 12 iulie 2010 – Filminute începe pregătirile pentru ediţia a cincea a festivalului internaţional de film de un minut. Co-fondatorul şi preşedintele juriului Filminute, John Ketchum, a confirmat astăzi adiţia a 2 membri ai juriului la echipa sa. Regizorul Neill Blomkamp (District 9) şi directorul de creaţie Mark Tutssel (Global Chief Creative Officer la Leo Burnett Worldwide) fac parte acum din juriul internaţional al festivalului.

„Ce înseamnă un film bun? Ce înseamnă un film bun de un minut?” Acestea sunt întrebările puse în faţa juriului Filminute. Iar până la 20 august, termenul limită pentru înscrierile în festival, cineaştii şi producătorii de creaţie din toată lumea ar trebui să răspundă la aceeaşi întrebare, fiind invitaţi să participe la această provoare anuală.

„Vom revizui din nou peste 2000 de filme, animaţii şi creaţii narative din peste 60 de ţări înainte să ajungem la lista scurtă de 25 de lucrări,” spune Ketchum. „Juriul nostru este deseori încântat de calitatea excepţională şi surpinzătoare a filmelor care intră în lista finală. Echipa noastră depune o muncă chinuitoare în alegerea filmelor, după care pasăm sarcina finală şi cea mai dificilă juriului nostru onorabil.”

„Ne bucurăm enorm să-i avem pe Neill Blomkamp şi pe Mark Tutsell în juriului Filminute 2010. Ambii au o experienţă bogată în domeniul naraţiunilor de format scurt, dar şi o apreciere şi o înţelegere profundă a culturii spectatorilor şi a mediului schimbător în care filmul, în toate formele sale, operează în acest moment. Cineaştii de pretutindeni vor fi, fără nici un dubiu, încântaţi să afle că profesionişti creativi de calibrul lui Neill şi Mark fac parte din juriul de acest an”, a afirmat Ketchum.

Filminute invită în fiecare an 5 membri ai juriului, din domeniile film, artă contemporană, literatură şi publicitate, care revizuiesc, critică şi, în sfârşit, desemnează câştigătorul premiului Best Filminute din toate lucrările finaliste. În anii precedenţi, Filminute s-a bucurat de participarea unor personalităţi, precum scriitorul şi poetul Michael Ondaatje (The English Patient), scenaristul şi regizorul, premiant al Oscarului, Paul Haggis (Million Dollar Baby), şi Kevin Roberts (CEO Worldwide al Saatchi & Saatchi), în cadrul juriului.

Bloggerul revistei Wired, Hugh Hart, a făcut o remarcă amuzantă despre întreg festivalul: „Dacă clipurile de 3 minute de pe YouTube vi se par că tărăgănează la nesfârşit, Filminute, festivalul internaţional de film de un minut, ar putea să fie exact pe gustul vostru”. Audienţa Filminute este atrasă de formatul accesibil şi impunător al festivalului. Premiul din partea publicului este hotărât de voturile spectatorilor din peste 100 de ţări şi reprezintă o opinie validă şi puternică în faţa selecţiilor făcute de juriul oficial.

www.filminute.com

1 thought on “Filminute se pregăteşte pentru cea de-a 5-a ediţie”

  1. f misto filmele de 1 minut din editiile precedente, problema e ca nu se mai aude nimic de majoritatea din ele sau de regizorii lor. asta, pe linga faptul ca nu ofera nici o forma de recunoastere pecuniara sau un mouse, un soft, ceva, face ca festivalul asta sa nu reprezinte mare importanta decit poate, pentru organizatorul lui, mr ketchum

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads