Green Zone din 9 aprilie in cinematografe

  • by

ZONA VERDE (t.o. Green Zone)

Thriller
Regia: Paul Greengrass
Scenariul: Brian Helgeland
Durata: 115 min.
Distribuit de Ro Image 2000

ORASE/SALI DE PREMIERĂ:
Bucuresti: Cinema City Cotroceni, Cityplex, Hollywood Multiplex, Light Cinema, Movieplex, Patria, Starplex
Cluj: Odeon
Cinema City Bacau, Pitesti, Timisoara

Matt Damon şi regizorul Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, United 93) se reunesc din nou în ZONA VERDE, un thriller a cărui acţiune e plasată în zilele de început al războiului din Irak, când domnea haosul şi nu puteai avea încredere în nimeni, iar orice decizie risca să declanşeze urmări de neimaginat.

În timpul ocupaţiei americane din Bagdadul anului 2003, subofiţerul Roy Miller (Damon) a fost detaşat împreună cu echipa sa de investigatori militari pentru a găsi arme de distrugere în masă despre care se credea că ar fi depozitate undeva în deşertul Irakian. Însă, în loc să dea peste arme chimice letale, soldaţii descoperă o operaţiune de muşamalizare extrem de elaborată care le va da misiunea complet peste cap.

Intrat într-o reţea de agenţi operativi cu interese diferite, Miller trebuie să vâneze răspunsuri printre dovezi înşelătoare şi secrete bine ascunse pe pământ ostil care ori vor absolvi de orice vină un regim pătat, ori vor declanşa un război într-o regiune instabilă. Într-un moment al istoriei exploziv şi în acel loc periculos, Miller va descoperi că cea mai eficientă armă dintre toate este…adevărul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads